Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SD 高達外傳 騎士高達物語 (追加【巨神伝承編】卡集)

回復 45# coldstone

上圖係真聖機兵(黃金傳說 ver.)
細隻o的

下圖係聖機兵, 極大隻
SDガンダム アルティメットバトル3.

今part都好多新卡
烈傳版四代目-刃忍者(隠丸)+弩頑駄無(烈丸)+二代目鋭驅主(凄丸)=驅主大將軍
四代目外型+獅龍凰+天星大將軍翼+鳳凰似帝大將軍合體方式

武者夷礼坐頑駄無,武者版commond gundam

又一 十二神,Duel Kaiser,
和他原做的龍族(聖龍騎士祖先), 都似是Gundam Kyrios

那地融神和地烈神都是Gundam Dynames和Gundam Virtue吧,加上初代黃金神是exia/00,古代霸界神reborn,00系已佔了十二神中的五神,但都不見有seed機,橫井今石他們真的不喜歡seed系嗎?
第一款係細版,第二款應該係聖機兵身第二型態,係咪都係大版?包裝同我提過隻真聖機兵大版差不多
coldstone 發表於 22-3-2012 10:42 PM

第二款應該係聖機兵身第一型態
元祖真聖機兵:

今part都好多新卡
烈傳版四代目-荒刃忍者(隠丸)+烈弩頑駄無(烈丸)+二代目鋭驅主(凄丸)= ...
bbdaishogun 發表於 13-4-2012 04:37 PM

多謝大大解說 !!!!!
佢 battle card 只係玩三代, show唔哂十二柱神
btw 我唔中橫井張色紙..........
正啊!樓主!thx for share
以前真係中意元祖多過BB,因為唔洗上色就玩得!
回復 49# bbdaishogun

大大保全得好好,這隻現在成了神物吧。
這批新卡真係正, 多謝分享
話說這麼多新造型, 又為出模型提供了好素材
回復  bbdaishogun

大大保全得好好,這隻現在成了神物吧。
coldstone 發表於 13-4-2012 11:42 PM

圖是上網找的:34:
呢D卡太正了...可惜亦太貴了...

不過元祖都有儲,有幸係未被炒之前(應該係2003/4左右)儲齊黃金神話既元祖...
正!!!多謝樓主分享!!!
神級 post!!!
勾起返我好多回憶呀!!

我記得初中個時都好迷騎士系列, 但我就比較少玩卡, 通常都係抽公仔多~
個時第一隻收藏騎士係同學抽返黎賣比我既 "龍機", 之後就迷上左。

然後先玩返聖機兵物語, 再開始玩黃金神話......5蚊5蚊一路抽落去(果時仲要特多雜蛋)~
直到鎧鬥神戰記先玩埋卡~~~XD

boxset正!聖機兵動畫哪里還有看呢?