Toysdaily 玩具日報

查看: 35583|回復: 75

[分享討論] SD 高達外傳 騎士高達物語 (追加【巨神伝承編】卡集)

最近入了整套SD 騎士高達外傳復刻卡
各方面的份量都很重.............

[img[/img]

入卡都入了幾日........

:blame:正想話咁正既post 點解冇人推?!...原來睇番樓主岩岩先post左半個鐘左右..:(
真係勁正!如果SD 高達外傳本身有完整既漫畫或動畫就好啦......
:60:另外想問下大大,個本大全集,邊到有得賣呢﹖有冇中文版ga??
回復 3# Koseo

SD 高達外傳本身是有漫畫, 見圖一下格但至於完整......   
因為鎧鬥神人氣極低, 所以故事算係爛尾.....

動畫我都想有完整的, 我寧願三國傳唔好出出佢

至於本大全集得日文, 賣日本書的地方應該還有

p.s. 多謝你的回應, 我一直覺得騎士高達fans 是極希有的種族
啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊!!!!呢d復刻卡就係勁正!!!但太貴喇!我玩唔起.....:49:
最尾個兩隻, 勁野..........................:71:
大大你放係枱影個張重靚過你放係櫃影個張XD,,,騎士高達fans都唔算好希有姐,我都係一個,隻Z騎士高達炒到咁,証明這系列有一定市場.
最近入了整套SD 騎士高達外傳復刻卡
各方面的份量都很重.............

重到一個人差o的拎唔到. ...
rider666 發表於 17-3-2012 02:52 PM

SD 高達外伝只看過老牌騎士高達及撒旦高達的那部動畫,
但還有其他外伝故事的動畫嗎?

如果動畫有「機甲神伝說」及「黃金神話」的話,一定會去看。
另外大大有收藏跟黃金神一樣帥爆的「聖龍巨神」嗎?

SD 高達來說,
在下只對「SD 高達外伝」及「SD 高達G-Arms(司令高達)」感興趣,
以武者為主道卻感平平……
回復 8# AIRU

動畫還有聖機兵

元祖我只買過幾部"細機" 黃金神我都是偷影 XD
聖龍巨神"份量"黎講係勁過黃金神, 不過我自己就冇太大興趣
btw 如果佢出 SDX, 我還是會入 haha

以武者為主道, 應該說...以市場為主道,
講起 司令高達, 沒想到佢原身竟然係舊圓桌騎士之一員
回復  AIRU

動畫還有聖機兵

元祖我只買過幾部"細機" 黃金神我都是偷影 XD
聖龍巨神"份量"黎講係勁 ...
rider666 發表於 18-3-2012 09:52 AM

指「聖機兵物語」嗎?

黃金神該還有找到的可能~
聖龍巨神主要是移動城堡。

「武者為主道」的覺得「地上最強篇」較吸引,
以GP、F90/91 系列為主,也十分精緻。
回復 4# rider666
原來都有漫畫既...動畫我都係睇過撒旦高達個幾集就冇了...記得最後變做超越之龍就完左:42:

個本大全集冇中文就可惜D la..我睇唔明日文:79:

SDX真係好靚....不過長遠真係玩唔起..
回復 8# AIRU
黃金神如果有SDX都唔知會係咩價位:30:
NICE~我都愛騎士高達物語~
NICE~我都愛騎士高達物語~
That's wonderful!! The cards are really amazing!
"幻之元祖" <-- I also hope that Bandai will release the SDX of them..