Toysdaily 玩具日報

[分享討論] SD 高達外傳 騎士高達物語 (追加【巨神伝承編】卡集)

最尾個兩隻, 勁野..........................
馬仔 發表於 17-3-2012 05:04 PM

果幾隻我有(其實仲有太陽神,不過我無果位咁豪黃金神主體都2隻),我係
一黃金神+一太陽騎士+一金版戰神機,當年幾舊水3隻夾埋好似都唔過千...而家唔知一隻黃金神幾$?
回復  AIRU

動畫還有聖機兵

元祖我只買過幾部"細機" 黃金神我都是偷影 XD
聖龍巨神"份量"黎講係勁 ...
rider666 發表於 18-3-2012 09:52 AM

巨龍...難搵...以前出無入is後悔ing,好多合體野無入都係(etc:超機甲神,裝甲馬車,龍機果隻飛機,黃金神話反而好彩,隻鏡高d件唔岩閃光高達用,果4隻我又無打算入)
SD 騎士 like!!! 當初知道佢出呢個系列, 真係好開心~~係唔知佢做mud走左去出劉備...咁就中招了....
我得一套.....

大家仲記唔記得有隻巨型版真聖機兵?可以放騎士gp01落去,size應該同sdx聖機兵差不多
果幾隻我有(其實仲有太陽神,不過我無果位咁豪黃金神主體都2隻),我係
一黃金神+一太陽騎士+一金版戰神 ...
zeroeo 發表於 20-3-2012 02:30 PM

我都有齊呢3隻,不過黃金神出土後(閣樓),發現缺件 :59:
回復 34# coldstone

果隻曾經擁有.....亦都因為果隻一我信Bandai 會出埋真聖....反正都開過line, 有mud理由唔用盡佢?
高登既巴打XDDDDD
新買的卡簿同套極好用
再出下相
超越之龍合集 !

復刻新設計的卡 !

大家仲記唔記得有隻巨型版真聖機兵?可以放騎士gp01落去,size應該同sdx聖機兵差不多
coldstone 發表於 20-3-2012 11:02 PM

SD 元祖出的?

還是這個?

這台也是寶來的~

回復  AIRU

動畫還有聖機兵

元祖我只買過幾部"細機" 黃金神我都是偷影 XD
聖龍巨神"份量"黎講係勁過黃金神, 不過我自己就冇太大興趣
btw 如果佢出 SDX, 我還是會入 haha

以武者為主道, 應該說...以市場為主道,
講起 司令高達, 沒想到佢原身竟然係舊圓桌騎士之一員rider666 發表於 18-3-2012 09:52 AM

司令係舊圓桌騎士?! 佢地唔係唔同時空的嗎?
另外發現樓主呢幅圖下面張咭入面舊圓桌騎士, 右邊個個咁似聖龍騎士0既?!
回復 41# kyostanley

下圖右二係上代既聖龍騎士, 亦係今代既聖龍騎士既老豆,
下圖右一係就係司令高達前身, "原理"同真惡參變騎士高達差不多,
解說書係有寫, 可能今晚會補圖

回復 41# kyostanley

蛮騎士コナンガンダム

what a nice post!!! i just gotta push it bro!!! :71:
thanks a lot for sharing your SDX collection. they are wonderful! :)
SD 元祖出的?

還是這個?
AIRU 發表於 21-3-2012 09:06 PM

第一款係細版,第二款應該係聖機兵身第二型態,係咪都係大版?包裝同我提過隻真聖機兵大版差不多