Toysdaily 玩具日報

查看: 32777|回復: 104

[玩具攝影] [價$帖] HGUC Gundam Age-1 Titus 紅紅紅膊頭 (7/3新增小圓AGE及教學)

小弟係後知後覺下, 比某君又毒左一野, 忍唔字組左一只小圓AGE出嚟玩.

萌到不行, 擺咩POSE都萌.:$

改造方法: 紅膊頭背包鑽3MM孔, 用轉輪關節連結背包與小圓背部STAND連接孔.

兩肩用嚟前後屈申嘅關節, 改插入背包灰色連接位, 剛剛好又係3MM.

清楚見到連接方法. 可惜用呢個方式, 雙肩唔可以再前後擺動.....

:78:

先報價, 肥趣死貨, 6X.

呢款紅膊頭係小弟唯一有興趣嘅GANDAM AGE機體, 本來懶懶地諗住睇下幾時R魂變死貨至平平地買隻玩下.

點知多得常威常爺介紹, 原來1/144可動外型都OK.

於是花左兩晚素組, 跟住就當佢係玩具咁扭盡佢.

講真, BANDAI出模型真係有一手, 幾廿蚊HGUC都咁高可動, 分色一流. 正過死人壽屋幾千羊模型多多聲(近期中左招).......

由於只想玩下扭下當玩具玩, 所以只係晝左線, 對模型要求高嘅朋友請高抬貴手, 唔好插眼.

各位帥兄, 請請~

相關帖子

你講真講假呀?我響紅磡肥溫買唔係呢個價既?:@

BTW,大光圈真好,可以唔駛set場影,影完唔駛執野,d相又清又突出!真羨慕!:78:
BBTW,個膊頭可以拉出架!圖見笑!:35:

你講真講假呀?我響紅磡肥溫買唔係呢個價既?

BTW,大光圈真好,可以唔駛set場影,影完唔駛執野,d相又 ...
常威 發表於 29-2-2012 11:12 AM

打錯姐....

大波沒您無咩?咪扮野波.....

而且貓貓抺乾淨左張膠板,又播左套GUNDAM UC 出嚟,都好多功夫架。
BBTW,個膊頭可以拉出架!圖見笑!
常威 發表於 29-2-2012 11:14 AM

無睇說明書,完全無留意添。:@

THX!!
打錯姐....

大波沒您無咩?咪扮野波.....

而且貓貓抺乾淨左張膠板,又播左套GUNDAM UC 出& ...
catcat 發表於 29-2-2012 11:19 AM

嘩!真係唔簡單呀!:(
無睇說明書,完全無留意添。

THX!!
catcat 發表於 29-2-2012 11:22 AM

說明書都好似冇講!我係看圖識拉咋!:)
irondam:handshake:

BTW,佢個拳頭仲大過個頭,真係大過沙煲!:67:
irondam
Warmblood 發表於 29-2-2012 11:47 AM

其實爆地POSE對一件模型/FIGURE嚟講非常有難度。

頭,肩,腰,HIP, 膝都要有番咁上下可動至做到。

所以係一個唔錯嘅測試。
BTW,佢個拳頭仲大過個頭,真係大過沙煲!
常威 發表於 29-2-2012 11:51 AM

路飛勁好多。

東方圖。
又便宜又好玩!:43:

This one is robot wan
你講真講假呀?我響紅磡肥溫買唔係呢個價既?

BTW,大光圈真好,可以唔駛set場影,影完唔駛執野,d相又 ...
常威 發表於 29-2-2012 11:12 AM

我響紅磡肥魚買加麻!
又便宜又好玩!

Panzer 發表於 29-2-2012 02:09 PM

如果比較,我覺得HG好過Robot魂!我講真架!:67:

下次你拎隻Robot魂同我換啦!最多唔收你錢嘞!..................:^
又便宜又好玩!

Panzer 發表於 29-2-2012 02:09 PM

兩舊幾水嘅r魂係"便宜又抵食"食,有錢人呀!:$