Toysdaily 玩具日報

查看: 88517|回復: 116

[原創][作品分享]Lego 金毛獅王

我自己用 Lego 砌咗隻金毛獅王出嚟...大家睇吓我嘅作品, 可以分體和合體.....請比啲意見.......

..未100%完成, 仲耍修改....歡迎意見交流....my E-mail : longbb1129@yahoo.com.hk....

[ 本文章最後由 longbb1129 於 13-6-2007 04:54 AM 編輯 ]

wah!! 勁!! d 色分配得好好!! 如修腰同大脾的話會更正!!
最勁同最正都係last 個張!!! 樓主竟然赤祼挑戰toysdaily電檢尺道!! 勁!!:no:

[ 本文章最後由 realclivea 於 19-3-2007 01:25 AM 編輯 ]
頭像被屏蔽
好利害嘅LEGO作品呀!!!
我近排都想學人砌自創Lego,但遲遲未肯動手-------->懶!

( 大大請收 PM )
:):)
唔係掛@@
又一位神人:@:@
大大新加入就已經有咁好的作品放上來
期待以後大大更多的傑作~!
最勁同最正~~~~~~~好利害嘅LEGO作品呀
得woh!! 重可以合體添??:@
認真的 - 建議大大先註冊版權,日後日本公司收購設計圖,你就發啦,因為日本玩具商好仲意收購版權的,正如 FIX 一讓.....
獅王有幾高?
砌咗幾耐?
創作程序係點?
玩左好耐lego ...?

大大實在太勁喇!!!

[ 本文章最後由 WalkerMachine 於 19-3-2007 01:33 AM 編輯 ]
香港神人..........勁呀!
...我今日先註冊為會員, 我有好多勁嘢想同大家分享...初嚟報到..多多指教...!!!

回覆版主 :  我細細個已砌 Lego, 已有超過20年經驗....同埋我真係好鍾意玩具, 特別係懷舊機械人........隻獅王約有2呎高 (24吋)...每日砌2-3小時 (因為耍返工),  我用咗大約三個星期時間.......真係要好有心機先得....!!!

....好多謝有人欣賞.....!!.....我仲砌咗其他懷舊機械人......e.g..大武士 (可變型),  無敵巴拉達......我仲會砌更多....!!!
great job ar brother!!
...我今日先註冊為會員, 我有好多勁嘢想同大家分享...初嚟報到..多多指教...!!!

回覆版主 :  我細細個已砌 Lego, 已有超過20年經驗....同埋我真係好鍾意玩具, 特別係懷舊機械人........隻獅王約有2呎高 (24吋)...每日砌2-3小時 (因為耍返工),  我用咗大約三個星期時間.......真係要好有心機先得....!!!

....好多謝有人欣賞.....!!.....我仲砌咗其他懷舊機械人......e.g..大武士 (可變型),  無敵巴拉達......我仲會砌更多....!!!