Toysdaily 玩具日報

[影片] 亂劇院 (update 13-2-2013)

又嚟介紹一齣絕地求生嘅西片:極地戰狼,故事講主角點樣帶領其他人逃出絕境,影片全程實地拍攝,真係可以感到現場嘅惡劣環境,再加上處處遭受野狼伏擊,場面驚心,同之前「活埋」套戲一樣,發出一個訊息:到最後都唔好放棄。

評分::71::71::71:
再介紹一套喜劇比大家,係大家都耳熟能詳嘅童話雪姑七友改編而成嘅西片:魔鏡、魔鏡:白雪公主決戰黑心皇后。內容幽默攪笑,不過咁粗眉嘅white snow真係有D奇怪,惜尾段一場歌舞比人有突兀嘅感覺 (雖然係交代番佢哋國家人民愛跳舞)。

評分::71::71::71:可以一看
呢次推介一套電腦特技科幻片:異形海戰,劇情係講述外星人侵略地球,咁啱美日聯合軍演撞到正。劇情簡單無乜特別,不過電腦特技效果加番唔少分,感覺無乜冷場。

又係睇戲時間,咁次睇番套港產片,桃組?no way,桃姐呢套戲同之前titanic上影時一樣,四圍都講,大肆宣傳,講到口都臭,聽到耳都煩,睇到眼都悶,想睇都變成無晒興趣睇。小弟係要講嘅戲係起勢搖滾,青春片,喺呢個反叛青年濫藥年代,呢套不失為一套警世電影,但講吸引之處,小弟只係覺得係喺Jeana嗰兩分零鐘show假波激情戲,明知係假野,都好鍾意睇…拍!:30:賤格:blame:

其他嘅內容…一般啦…成人可以不看,青年人建議去睇

評分::71::71:
今日同大家講吓一套台語片,哈…咁醒嘅你,知道我講嘅係:唔係愛超合金魂…係愛的麵包魂。又係盛女女神 - 陳妍希 嘅戲,法國靚仔麵包師大戰台灣贛男麵包師,故事以攪笑形式講爭女,都幾過癮,最有感覺就係台灣贛男車住陳妍希chok電單車嗰幕,妍希豐滿嘅身材頂落去個背脊度,嘩~另外,片中台語好多,好得意,故事都好清新。

今期介紹番一套西片比大家:Lockout,呢齣美國佬科幻片,係講美國發展到有一個太空監獄,但呢個監獄暗地裏有另一個用途,因而由女主角引發出一場緊張刺激嘅變數。套戲大部份係廠景,有D星球大戰feel…

評分::71::71::71::71:
今期介紹一套影帝電影比大家,就係平步嗰套追凶,故事係講警方兩次誤放有精神病嘅殺人犯,而演變成無可挽救嘅結果,故事懸疑血腥,而雞仔琳以貞子look演活精神病患者,令人耳目一新,初時仲認唔到係佢添,散場後有人話似恐懼教室,但小弟無睇過,所以覺得呢套港產片唔錯…

評分::71::71::71::71:
Yoo......又係講戲時間,睇完套港產片,睇番齣西片:One for Money,女主角為生活而成為賞金獵人,為咗高價賞金追查目標人物,因而捲入一個毒品交易集團嘅事件上面。女角樣貌身材不俗,故事香艷、緊張、懸疑。

原來你一直有UPDATE 呢個 POST 我見唔到...
回復 24# 玩具

多謝留意
今日同大家講一套動作片:拳霸家族,故事係講一個跆拳家庭,因出國表演而捲入一宗泰國國寶盜竊案,被黑幫追殺,橋段有d似Tony Jaa嘅拳霸,不過720度回旋踢真係幾勁。

今日向各位介紹一套懸疑、驚慄片,係由哈利仔主演嘅:The woman in Black.  故事係講述一座古屋一宗意外慘死事件,由一女怨靈殺童為大綱,再由哈利仔工作再引發一連串死亡事件,全片氣氛相當好,小弟都曾被其中一幕嚇到跳咗一跳,相當唔錯:77:

評分::71::71::71::71: 純個人意見:推介

今次講一套3D戲:貞子3D,無計,真係想睇吓可唔可以嚇死我,一如所料,一個「挑」字,個故事係講有人令貞子復活作開始,但人物、妖怪嘅設定非常失敗 (貞子造型更是抄襲自永遠筆下嘅角色,小弟有此強烈感覺),變成笑聲連場,而小弟真係笑唔出,真係想拆咗張櫈掟向個大銀幕:blame:

呢套戲評分有D怪 -

戲嘅評分        ::71:係比幪面超人KIVA嘅

3D效果嘅評分::71::71::71::71:
今次介紹一齣西片,又係3D戲:普羅米修斯,呢套其實係異形前傳,故事講有人想長生不老,於是設計搵一班人上普羅米修斯太空船去搵巨人,而過程因一名機械人用人類做實驗,令事件一發不可收拾,故事ok,但3D效果就唔係好得。

今次介紹比各位嘅係一套日本戲:神探加賀-麒麟之翼,故名思義,呢套係一套偵探推理劇,故事係由日本橋上有翼麒麟像下所發生嘅命案開始,亦由呢個像終結。阿部 寛飾演神探,調查一宗表面簡單但內裏錯綜複雜嘅案件,因而揭發另一宗數年前嘅意外真相! 過程曲折,因太多角色隱瞞真相,令故事更撲朔迷離…

美中不足嘅係坐喺我後面嗰位觀眾,唔知佢生香港脚、生癬、生疹還是生痔瘡,全程坐立不安,對脚不停撞落我椅背度,但佢又唔高過小弟,對脚又無特別長:63::blame:

評分::71: :71: :71: :71: