Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 【舊物新玩】SHF-超能奇兵-カズマ

SHF-超能奇兵-カズマ

數馬(カズマ)
年齡16歲,本作男主角之一,為從小在失落國度成長的天生超能力者,個性瀟灑不拘、隨心所欲,與劉鳳是宿敵般的存在。阿爾達超能力是融合型,即右手的強化,能力發動時右肩會出現三個紅色的棘,每發動一次絕招棘便會消失一個。絕招有招式名稱,依序是「衝擊的第一拳」、「殲滅的第二拳」、「抹殺的最後一拳」,招式名稱由來是受到前輩庫卡的影響。(轉自維基)

本體:

阿爾達超能力發動後強化的右手:

動畫中用右拳擊向地面,用以跳躍:

發動絕招時,把右手打開:

「衝擊的第一拳」

小弟第1次出post,各技術都有待改進,望各位見諒!
竟然有人介紹這傢伙,好物來的。
C Hing D相影得好靚:71:,但文字方面可以加番做你對隻玩具本身既評價,介紹背景方面可以以維基既資料為底再加少少對呢個角色既感覺(印象)落去(用維基再加料純粹係我呢d懶人懶得黎又唔想篇野太齋既做法:p td好多大大都勁到自已寫介紹既),會令睇果個更加有feel,但點都好呢篇真C Hing既有心之作,睇得出你放左好多心機落去:71:
呢隻真係比較少見玩評,SUPPORT!!!!!!
呢套我細細個成日睇
其實套動畫冇睇過, 呢隻 shf 造型又一般左少少, 好似冇咩野玩
不過, 睇完 ching 個 post, 都起碼有少少概念
but, 都係 pass
:66: