Toysdaily 玩具日報

查看: 5488|回復: 14

[玩具攝影] [三圖劣圖流] Marvels Civil War - Whose Side Are You On ?

內戰(Civil War)是Marvels一個跨角色漫畫事件,其口號為“Whose Side Are You On?”

故事背景是美國推行了超級人類註冊法案,這個法案要求所有在美國的超能力者都要向政府註冊,把他們的真實身份告訴上司,並且接受適當的訓練。接受這個法案的人也可以選擇在神盾裡面工作,如同一般美國公僕領取薪水。

因為這個法案,Marvels裏面的英雄分成兩派,註冊派和反註冊派。

註冊派的帶頭人就係我地耳熟能詳的Ironman,而反註冊派就是由Captain America成立。

兩派的戰爭,產生了很大的後續影響,包括美國隊長之死,Tony成為Shield領導人等等。

以上資料來自Wiki~而我就係借呢個背景,幫我個Captain同MK21影幾張相

唔講廢話,立即去圖:x

幾有趣,玩得幾靚,支持一個。
幾有趣,玩得幾靚,支持一個。
catcat 發表於 2-11-2013 04:21 PM

多謝貓大支持~~~~~~~~~
拍完avengers可以拍civil war
應該幾好睇
影得好靚, 好有心機:71::71:
真係期待AVENGERS第三集會係CIVIL WAR,咁感第一集時CA同IRONMAN鬧交既橋段係CIVIL WAR既伏線,同埋MARVEL拎得返SPIDER MAN既版權
回復 4# haha_muse

回復 6# 章戎

個人感覺Civil War拍成電影機會比較細,畢竟多數人都係喜歡睇英雄打反派,Civil War呢種英雄打英雄ge政治隱喻,恐怕會死得好慘。
影得好靚, 好有心機
predator 發表於 2-11-2013 10:26 PM

多謝支持:$
由於小弟無棚無燈,只有一盞讀書用臺燈,所以影得真係麻麻。呢幾張都係用美圖秀秀加味精出黎的,所以會有D重口味
"Which" SIde are you on? {:1_237:}
"Which" SIde are you on?
darknight 發表於 2-11-2013 10:47 PM

http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_War_(comics)

The tagline for the series is "Whose Side Are You On?"
:67::67::67:CA

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節系統限制: 15 到 10000 字節
樓主下次係唔係拍The Death of Captain America和Fallen Son: The Death of Captain America
多謝支持
由於小弟無棚無燈,只有一盞讀書用臺燈,所以影得真係麻麻。呢幾張都係用美圖秀秀加味精出 ...
venson8789 發表於 2-11-2013 10:43 PM

我同你差唔多,甚至乎枱燈、腳架都冇:unhappy:放喺地下用紙盒罐頭當腳架用,所以好多角度影唔倒:help:
多謝支持
由於小弟無棚無燈,只有一盞讀書用臺燈,所以影得真係麻麻。呢幾張都係用美圖秀秀加味精出 ...
venson8789 發表於 2-11-2013 22:43

me2 :63:
look so good!! support!! add oil!!