Toysdaily 玩具日報

查看: 10587|回復: 24

[機戰系] 銳意製作中……(銀)

是日進度……
白色及底色達成~
不過Super White 溝珍珠白卻不符理想……
反而想知T-Hobby 調的洗噴筆是甚麼來,
臭下的味道又不是天拿水、又不是松節水、
又不是酒精或白電油,到底是甚麼來的呢?

還未適應支PS-275 及泵:cool:
GX-2 + Leveling 的反光怪怪的,怪怪的:80:
淨睇圖, 唔係好光亮. 加埋你圖中左邊的黑色蓋, 噴的環境會唔會好大塵 ? 試o下搵D 快餐膠匙噴黑試o下, 搵o岩個壓力同距離, 唔使估估o下就噴~ :71:

Leveling thinner 是比較慢乾的, 如果要重覆噴, 一定要等乾透.
淨睇圖, 唔係好光亮. 加埋你圖中左邊的黑色蓋, 噴的環境會唔會好大塵 ? 試o下搵D 快餐膠匙噴黑試o下, 搵o岩 ...
goahead 發表於 17-2-2012 06:48 PM

那個不是蓋來的:(
那些不是塵,而是白色是151 + 156 來的……

壓力及距離已試到的了,
只是乾的速度比我上次噴GX-100 加普通開油水還要快……囧rz
我也是乘有北風才在今天噴油。

另外近日也在留意著這個:
http://v.youku.com/v_show/id_XMjc0ODkxMzY4.html
誤會了, 不好意思.  :oh:

Leveling thinner 應該是慢乾的, 那就奇怪了~

黑底我自己就用 Gaia EX02 ~
誤會了, 不好意思.  

Leveling thinner 應該是慢乾的, 那就奇怪了~

黑底我自己就用 Gaia EX02 ~
goahead 發表於 17-2-2012 07:11 PM

沒緊要,反正還有機會慢慢試,到製作「金」時又可再玩一下:64:
Super White+珍珠白我都好多時候有用
不過先係底黎一層super white先,之後再上Super White+珍珠白
Super White+珍珠白我都好多時候有用
不過先係底黎一層super white先,之後再上Super White+珍珠白
five0393 發表於 17-2-2012 07:48 PM

感謝建議:64:
我會再試:*
head? :36: :44:
head?
ygat2005 發表於 17-2-2012 08:47 PM

正是拉托妮的首級:DD
回復 9# AIRU

i had played GBA ver. SRW, this twin robots just keep save in the my cargobay. not many time will come out to earn exp......:66:
回復  AIRU

i had played GBA ver. SRW, this twin robots just keep save in the my cargobay. not  ...
ygat2005 發表於 17-2-2012 09:35 PM

基本上無幾何找這機體上陣,「敵機專洽小蘿莉」(謎):DD
王女我好多是都會出
因為我打機戰既主義係盡量賺最多錢,同平均等級挑戰最高
所以王女既應援同祝福好重要:71:
i just use trainer to enjoy the super skill screenshots:50:

又是舊遮蓋紙作怪……
主色已上,只欠其他色及執漏~
the blue? too dark?