Toysdaily 玩具日報

查看: 16839|回復: 35

[玩具報告] 壽屋武器sets X2 及 赤裸機體 X1 及被毒 X∞

這期開新lineS,中左Acid Rain及壽屋毒 (剛入了劍齒虎)。 先分享其他週邊產品: 武器set X 2 及 赤裸機體。

其實這武器 set 被之前的師兄crossover用武卸雷篁唯依所毒,難得再版下入手!可惜… 被暗算了,我誤以為買一set會變大劍… 原來要買多一pack! So Sad…

(在家影沒大機、沒影棚… 請見諒~){:1_237:}
武器 set 1
先噴黑油,再噴銀,想做漸變效果,但眼高手低只是銀。 貼紙又沒心機下噴得60分/100… 用高達筆補色… 愈補愈「鍋」…

漏噴第四把小刀… 算了,當黑刀吧~

武器 set 2 --- 這個快、靚、正。 可變/分拆五大模式: 大刀、雙斧、單劍、弓及盾! 正到痺~

裸之機器人~ 噴了消光、掃銀油、用木顏色舊化少少。 敗筆是水口沒處理 (我接手他人的機體後期制作…)

舊化前後,只用紙巾抹一抹

高達筆油眼…

武器 set 2 雙刀

雙斧,柄可完全收納~

劈X死你!

武器 set 1 --- 小李飛刀~

武器混合

想扮EVA?號機丟箂斯勞基槍… 不過姿勢有待改善~

迫力~

霸氣~

武器 set 2 --- 單劍

大劍~

弓~~~ 型到呢~

武器set 1 --- 大刀 + set 2 盾

武器 set 1 斧

武器 set 1 大刀分拆為兩件~

謝欣賞,祝壽比南山,長玩長有~ http://toysdaily.com/discuz/thread-219973-1-1.html 再見~
佢系列d骨架其實好唔好扭同渣重野易唔易鬆呀?毒到我有d想買隻:^
回復 3# 呀渡

佢個接地好唔掂. 成隻野拿上手無真實感.  不過八草算Q數.

其實我認為高達RG體架會成熟好多, 單以隻腳板有前後加接地已𦟀曬. 但如果玩慣左高達, 砌下其他又無妨喎. 而且好似呢隻壽屋機械人有好多系列, 我入左個無甲板. 好似其他機體接地會好好多. {:1_226:}
回復  呀渡

佢個接地好唔掂. 成隻野拿上手無真實感.  不過八草算Q數.

其實我認為高達RG體架會 ...
darknight 發表於 29-1-2014 11:57 PM

我見之前有隻紅黑色雙槍又可變雙刀果個幾型:^
回復 5# 呀渡

係咩???? 唔知重有無呢~~~~ 我都覺我依家無槍差少少.
未買過呢個系列,睇完相想平平地入隻玩下
把刀好鬼正~~~~~~~~~~~~

中左壽屋毒? join us?:57:
http://toysdaily.com/discuz/thread-219671-1-1.html

入了劍齒虎:35:
http://toysdaily.com/discuz/thread-186251-1-1.html

武卸雷篁唯?
threw on 年廿八:34:

he means this one:75:
http://main.kotobukiya.co.jp/pk/fa/WEISHEITst.html
我見之前有隻紅黑色雙槍又可變雙刀果個幾型
呀渡 發表於 30-1-2014 04:51 AM

你應該係講緊下面呢隻, 我都有買到, 不過係限定黎而家要搵唔係咁易...

其實佢好多隻都設計得好好, 可以去官網睇下(請del空格)
h t t p://main.kotobukiya.co.jp/frame_arms/
回復 9# ygat2005

堅秋! 味比你班師兄毒囉!
回復 10# kyostanley

謝分享,後追一下先∼∼

回復 11# darknight

really?
i forgot i have poisoned you?:58:
so you will join us?
回復 13# ygat2005

想. 但點JOIn 呢, 我無舊貨交換喎~ {:1_238:}
回復 8# denniskwong

回復 7# frankieccc

入啦, 把SET 2八草, 雞旺二樓.