Toysdaily 玩具日報

查看: 10409|回復: 16

[個人收藏] [TF] U級甲盾文 + L級FALLEN + L級SHOCKWAVE + MOVE 戰鬥派!

盾文!粗獷D更加有美式大佬FEEL
本來諗住噴色鍍, 但係一個防撞居然係乾乾淨淨閃令令似乎冇乜說服力
貨櫃方面, 我覺得佢配L SIZE文哥先係佢真正歸宿

FALLEN, 黑同藍比較都係中意藍色, 有D似樂高生化戰士...
同埋佢係L級入面最高一個, 星星叫企直都矮佢少少

SHOCKWAVE, 都唔知幾時先會出L SIZE, 自己整個黎玩玩先,
好盡量俾個坦克MODE俾佢了....
實物係微微地既紫色, 奈何影出黎就係咁...

戰鬥派, 口味有係有D重,
第一次見到MOVIE既CG圖就期待會有個MOVIE STYLE既戰鬥派, 點知係冇
安史羅
我設定佢係一架重型運載車,
唔好執著係咩真實車款喇...

BRAWL
做左裝甲車, 因為唔想佢同L級BRAWL重覆
車頂支炮變形後響背後舉到直...都算係有返少少BRAWL既FEEL

加多個新成員做右手, 暫時個名叫住JACK(千斤頂)先.....

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

暫時係咁多, 遲D再同大家分享我既DIY
:71:文哥這做刑好得:71:
盾文我都想入返…唔知邊度有?
5合1勁呀.........!!!
U 文甲真係合得實L 文?@@
U 文甲真係合得實L 文?@@
saihttam 發表於 16-2-2012 09:02 PM

合得好實,但係個甲要動刀,對腳個甲只要剪走一個位就可以合得實
Very good try! :71:
即刻攞番隻u櫃試下先:love:
回復 6# 木其

可否賜教要剪走邊個位??@@
盾文個車型真係好 ok~
回復  木其

saihttam 發表於 16-2-2012 11:11 PM

OK的, 我聽日開POST
想問u文合體枝槍係點整? 模型件? thanks!
回復  木其

saihttam 發表於 16-2-2012 11:11 PM

如果有D位頂住合唔埋就再自行執一執啦
其他甲睇圖都應該唔難睇到點裝既
再有問題就再問啦, 成功整到的話好有滿足感架:77:
想問u文合體枝槍係點整? 模型件? thanks!
Hiroakiming 發表於 17-2-2012 09:44 AM

槍係來自ZOIDS既件
好強的改造!! THX!!
如果有D位頂住合唔埋就再自行執一執啦
其他甲睇圖都應該唔難睇到點裝既
再有問題就再問啦, 成 ...
木其 發表於 17-2-2012 12:33 PM

只需要整呢2個位?! 其他位唔駛改?! 我見你文哥手部份都有D裝甲合左上去, 但U文我記得好似係套晒成半隻手嫁喎?!