Toysdaily 玩具日報

查看: 8988|回復: 37

[玩具攝影] Toybiz Marvel Legends series 3 Wolverine

Toybiz Marvel Legends series 3 Wolverine

Wolverine狼人~~~~原名Logan(盧根)
靈敏嘅聽 覺 , 視 覺 , 嗅 覺
高速治療
全身骨骼被金剛鋼(又稱超能鋼Adamantium)所包裹,不會受任何武器所傷。
有可伸縮的鋼爪,一樣由金剛鋼所做成,無堅不摧。

其實Wolverine這角色已經超過四十多年
他擁有復原的能力所以不會老
基本上他已經是個過百歲的老頭
經歷過第一和第二次大戰
所以故事也特別多

又講回此物
我稱佢為Origins Wolverine
因為佢穿上最原始o既戰衣
body也屬早期不全可動
但係d細緻位就造得好出色
唔知係米原汁原味關係
拍這狼拍得特別高興
當然那軟膠金鋼爪
係此狼一大敗北
附送o既爆牆地台便是一絕
另到好玩性大大提昇

來啦~~上演一幕Wolverine惡鬥Hulk

後記:
即使此狼沒有腰關節
雙臂也不能提高
但我都一樣玩得高興
原因很簡單
就係佢出到狼人o既神韻
很有味道的一匹狼就是了
哈哈哈

呢隻我無收...我有6代同12代果隻...家下想收紅巨人裝果隻...
Its not only Wolverine vs. Hulk
Its Toybiz vs, Hasbro!!!!!!!!

Both ar cooooool!!!!!!!!
上身可動一般,而且太高大,後期果幾款好d!
Toybiz Marvel Legends 性價比一流~~可動性、價格當初都很理想~~~

好耐好耐以前淘過呢隻散貨就係覺得佢外形幾原汁原味:64:
回復 2# Johnnie.Ridden

nice share!!!!:71::71:
    我比較喜歡黃色衫既狼人...
呢隻因為可動比較差所以無揀...
都係想等red hulk個隻..可惜未見有人放:56::56:
Ho ho 马報上的狼報告!!!!!
呢隻我都有, 睇下d舊化上色加漸變, 再睇番呢家既 Marvel Legends, 簡直係兩個世界~
呢隻我都有, 睇下d舊化上色加漸變, 再睇番呢家既 Marvel Legends, 簡直係兩個世界~
movie_arms 發表於 16-2-2012 12:33 AM

完全唔覺得Winter Soldier,movie War Machine,新果隻Ghost Rider同Thor等嘅上色會差過呢隻Wolverine
movie_arms 發表於 16-2-2012 01:33 PM

可能係師兄先入為主 , hasbro ML其實都有做到 , 尤其 return of ML 真係唔差
完全唔覺得Winter Soldier,movie War Machine,新果隻Ghost Rider同Thor等嘅上色會差過呢隻Wo ...
Devil_Fudou 發表於 16-2-2012 01:44 PM

冇錯~ GR 上色真係唔錯~~!
冇錯~ GR 上色真係唔錯~~!
goldwater 發表於 16-2-2012 12:59 AM

冇錯,唔好話同呢隻Series3嘅Wolverine比
新果隻Ghost Rider同所有Toybiz ML比只有過之而無不及
上身可動一般,而且太高大,後期果幾款好d!
avengers2012 發表於 16-2-2012 08:34 AM

i also prefer Sentinel set's wolverine- smaller and better articulation!
完全唔覺得Winter Soldier,movie War Machine,新果隻Ghost Rider同Thor等嘅上色會差過呢隻Wo ...
Devil_Fudou 發表於 16-2-2012 01:44 PM

Agree! 某程度上,hasbro ML 的造型和上色都比toybiz好,係可動較差!