Toysdaily 玩具日報

查看: 6570|回復: 31

[新品消息] DID-第一次世界大战 英军步兵 特别版 1914-1918

Albert Brown Special Edition
British Infantry 1914-1918
ITEM NO: B11005
AVAILABLE ON: Mar. 2012 *100% HAND-MADE REALISTIC BATTLEFIELF WEATHERING
*500 SETS WORLDWIDE WITH NUMBERED CARD!

*Prototype shown, final product appearance and colors may vary.

looks good~~~~~
i want the mask
舊化同頭雕各樣做得好好,但唔想開多條線………
對原色完全無興趣,不過呢隻舊化版得喎!

留意一下香港有無得訂至得。:71:
舊化效果好好,用黎外拍一流
雷霆戰駒效應~~剛剛先訂左"普通版",竟然出哩個版本,激死!!!
頭像被屏蔽
舊化做得不錯:77:
第一次有舊化噃:71:
回復 5# catcat
我想問問,自已難唔難整到好似這樣的舊化,因為我有些舊WWII的兵,想幫他們做一些舊化,請 C C 教下。。謝
這隻都有訂,因為我喜歡有些舊化的兵人。最主要係本人都根本唔熟識玩舊化。
回復  catcat
我想問問,自已難唔難整到好似這樣的舊化,因為我有些舊WWII的兵,想幫他們做一些舊化,請  ...
jacksonkkmk 發表於 24-2-2012 07:05 PM

難。
小弟成日教人,舊化只係搞破壞,不彷試下。
但要認真做,做得靚,難。而且好易over....
失敗例子:

比較滿意嘅例子:

呢款特別版都不過八魚尾,梗係比人做好過自己做啦。
回復 13# catcat
 我最怕就係整壞隻Figure,我之前都比人教過去買了很多工具,而家放晒係到,一d都用無。所以今次要訂,免得購入後又要整壞,因我都好喜歡將二戰的兵,全部做晒舊化,而我都有去模型店到查詢,但係開價都幾貴,放棄這種做法,最好日後出WWII的兵,都已經做晒舊化就好。。但係不是間間廠都願意這樣做。
難。
小弟成日教人,舊化只係搞破壞,不彷試下。
但要認真做,做得靚,難。而且好易over....
失敗例子 ...
catcat 發表於 24-2-2012 07:26 PM

catcat大呢兩隻舊化無得頂!