Toysdaily 玩具日報

查看: 18283|回復: 125

[個人收藏] [拒精價錢帖] SHF Fourze 齋人set

:43:

先報價,後出圖!:67:

肥趣2月2日單買26X,冇set冇壓力!:38:

:67: 話說小弟上星期響公司冇世藝,對住個電腦周圍搵野睇之際,不幸入左魔術師個Blog,又不幸地睇到佢出左Fourze個post,就憑佢一句.......

「自 OOO 之後,又一個熟口熟面的七十代特攝系面孔,今次是大家更為熟識的「天龍俠」。」:36:

................就咁.....中左!:44:

大家一齊比較一下!:78:

好!介紹下先.............拉打背景.....未睇,唔知!:44:

......................如要知、要睇,請移玉步到大場,要幾detail有幾detail!:38:

我呢個擺明係三無post.........冇簡介、冇PS、冇特效:45: ..........只有玩!:*

識佢老鼠,似天龍俠就得,理鬼佢吖!開盒!~~~~~~:43:

呢隻SHF d關節改進左,我對上一隻SHF係亞馬遜!:(
膊頭連身位多左個向前向後位,增加夾胸、手持、招式動作!:$

而腳板個向左走向右走關節好順好有力,比起舊時波波joint穩陣好多!貼地性好good!不得不認同bandai改進了更多!:$

隨盒得一套基本「風、雷、電」裝備!我一向唔鍾意咁多配件,依家已經夠啦!所以我冇買FULL PACK三盒裝就係咁解!:78:

玩得咁開心,拎埋出街玩先!~~~~~~~~~~~~~:43:

「Warmblood,同我放低個亞婆!」:67:

「我叫放低個亞婆呀!我見到你架!」:blame:

「今天我能發電........手瓜好比上左鏈............... :)

腳都可以扭轉.........更每遇人電佢一電..............」:43:  .......(譚詠麟 - 觸電舞)

郊外劇場:64:

「我要拮你粒鵪春蛋黎食!」:*

「你當我鵪春蛋Rider真係鵪春蛋呀?我係鱷魚頭.....吼................」:*  

「吼~~~~~~我要咬爆你個散紙包~~~~」:*

「嘩~~~~~~撇呀~~~~~~~」:43:

「弊!比佢dep住!」:@

「塞哂入你個老襯低度先!」:blame:

正義始終係屬於主角既!Fourze叻叻!:71: .......................................................請勿離開,字幕後將有精彩片斷!:64:

嗚謝:
Warmblood大大
提供鵪春蛋Rider客串
:64:

特撮.....................鵪春蛋伏仇記!:74:

好!完事!多謝收睇!:64:
嘩!外景相正~~~~~:71:
俾你句向左走向右走笑死,
你呢個 post 真係好向左走向右走好睇~~~~~~

:66::66::66:

你咁玩,小心唔見o左腰帶  D 「的的」~~
老友,真心向你推介呢套o野,睇下啦,好好笑。
細心睇,特技、動作場面都拍得好好。
嘩!外景相正~~~~~
pein 發表於 8-2-2012 06:46 PM

室內相唔正咩?:35:
室內相唔正咩?
常威 發表於 8-2-2012 06:51 PM

都正~~~不過外景相好少人影啫~~~:)
POK..比人飲咗頭啖湯.....:63::63:
常大人D 報告,次次都令人笑爆肚皮....:DD 已經超越Warmblood大大,佢冇貨交都很久了....:@
都正~~~不過外景相好少人影啫~~~
pein 發表於 8-2-2012 06:54 PM

多謝!:64:

POK..比人飲咗頭啖湯.....
ekim11 發表於 8-2-2012 06:54 PM

慢吞吞,食雲吞!:67:
B仔好慘:DD
威兄近排唔中菜轉左行玩SHF:he:
笑_死!

拒絕蒸蒸有骨氣!

不過好似有用特效配件: 屎釘喎!
比威大咁樣出個正po,聽日隻拉打一定抄起!:71:

小弟就算想追都未必追到.....

威大!下次唔該求其少少。:64:
俾你句向左走向右走笑死,
你呢個 post 真係好向左走向右走好睇~~~~~~

你咁玩,小心 ...
Garycharm 發表於 8-2-2012 06:51 PM

恩人,冇你冇呢個post架啦!
都正~~~不過外景相好少人影啫~~~
pein 發表於 8-2-2012 06:54 PM

我果日去燒野食即買丶即拆丶即影丶即掉盒!
痾緊屎都要比個:71:
我唔制呀:63:

你唔出我架藍罐曲奇:63: