Toysdaily 玩具日報

查看: 21961|回復: 24

[玩具攝影] Dendrobium Sisters Azalee

西E田,1974年生人,是一位老牌H画师…
但他不像Okama那些从画H出身而转向一般向的画师,
西E田老师时至今日仍在H漫界奋斗,
他所画的性感而又不失协调的女孩子已成为H漫界的一面旗帜…

アザレ正是h畫師西E田設計:(

2011年Native~出隻Trunk-Girl
可說是西E田第一款Figure

2012年就有Dendrobium Sisters

分享物是Dendrobium Sisters Azalee

FIGURE以1/8成為主流
アザレ可是少有1/6比例所以把玩滿足
滿意Figure整體表現:35:

紅女眼貼太大, 唔係都會入.
紅女眼貼太大, 唔係都會入.
harrykit 發表於 5-2-2012 07:47

哈~真係各花入各眼呢

大眼唔係問題反而比插畫更萌囉
其實我超想入,但唉真是好貴,又或者如果交比OrchilSeed出產會吸引我多好多
其實我超想入,但唉真是好貴,又或者如果交比OrchilSeed出產會吸引我多好多
歪不正 發表於 5-2-2012 15:29

OrchilSeed盛產脫衣娘
你所講既吸引莫非是可脫?:58:

我認為交比Megahouse或者壽屋會有提昇表現
M社聞名脫衣功能會做得好d
至於壽屋對傢俱配件出手比較慷慨:71:

講番Azalee本來是坐沙發
Yamato吝嗇到出蛋糕底座
只做到插晝還原到90%
壽屋出既話我相信2姊妺會各佔半張沙發
買一對才有完整沙發的策略有助銷量
蛋糕底座做法Yamato其實做蠢左
e對姊妹冇併合性
比人有選擇餘地...
OrchilSeed盛產脫衣娘
你所講既吸引莫非是可脫?

我認為交比Megahouse或者壽屋會有提昇表現
M ...
純白騎士姬Saber 發表於 5-2-2012 03:55 PM

呢個年代連不是H的都強制可脫,所以變成了對我來說的必備條件喇:78:
而OrchilSeed造的shape是我覺得最吸引的

我以家有的pvc只3隻:女王刃冥土最初個款黃髮版,女王刃大海賊,和我最愛的魔導書(+第4隻我好好好好想入的魔女Succubus Silvia)
Azalee當初見訂價要八魚三,我就用了上面4隻做比較,最後判定不值得了
缺點眼睛zoon in看就覺得很違和了,此外其實她紅色甩甩漏漏的衫係非常之正
原來這隻1/6我都係見你講先留意到,未見過現貨都想知有幾大隻
冇福利相??:58:
冇福利相??
Harris 發表於 5-2-2012 06:26 PM

我都支持福利相只可惜會被河蟹,網絡上未見過有人發表:74:好想睇啊:no:
我都支持福利相只可惜會被河蟹,網絡上未見過有人發表好想睇啊
歪不正 發表於 5-2-2012 19:55

眼框大膽用了紅色原故
所以平面畫的眼睛都有違和感
好正常×dddd

只是眼睛的墨線富有組幼變化
Figure印刷眼墨線比較統一同眼睛放大了
仍補捉到神情已經好不錯了
Yamato的囡眼睛處理普遍偏弱亦係不掙的事實
已經比以往有明顯改進了
Sharp 唔Sharp似乎關水貼印刷的事
講真OrchilSeed傳聞同Yamato有關連
所以眼睛技術差別唔大….
呢個年代連不是H的都強制可脫,所以變成了對我來說的必備條件喇
省略..........
原來這隻1/6我都係見你講先留意到,未見過現貨都想知有幾大隻

歪不正 發表於 5-2-2012 17:28

但可脫多數同h作品有關是一定的
西E田的畫冊賣點就是~ho ho ho
http://www.getchu.com/soft.phtml?id=598221Figure
Figure能夠還原並無不好

11340Yen就有1/6 size
某程度上比起Native隻Trunk-Girl算值得買呢:75:
去睇現貨....就知:36:
眼框大膽用了紅色原故
所以平面畫的眼睛都有違和感
好正常×dddd

只是眼睛的墨線富有組幼變化
Fig ...
純白騎士姬Saber 發表於 5-2-2012 11:05 PM

我指Os佢女人曲線美個shape,那種啤梨身材,唔係sharp:DD
西E田本野我係識了這隻figure先下載下來收藏   
我指Os佢女人曲線美個shape,那種啤梨身材,唔係sharp
西E田本野我係識了這隻figure先下載下來收藏 ...
歪不正 發表於 5-2-2012 23:53

:30:原來咁

都想知本野邊樹有下載:57:
原來咁

都想知本野邊樹有下載
純白騎士姬Saber 發表於 5-2-2012 11:57 PM

用emule慢慢down,我只抽起了2姐妹的圖,其他印象應該不太吸引我剷了:!

http://acgtea.com/nisieda-dendrobium.html
原來不是emule,純粹網上down
原來不是emule,純粹網上down
歪不正 發表於 6-2-2012 12:04 AM

上面網原來廢的
下面這裡2合體就ok
part1http://freakshare.com/files/94vv0i9x/H111113-01.part1.rar.html
part2http://www.wupload.com.hk/file/1790443331