Toysdaily 玩具日報

查看: 11496|回復: 16

[玩具報告] 豪快有勁之女海賊~SHF 海賊戰隊 豪快黃~

二零一二年第一發!!!二零一一年十二月尾推出既魂shop限定~SHF海賊戰隊系列既第四彈~豪快黃~呢隻其實只係我第二隻既海賊,皆因我連豪快藍同豪快綠都未買,亦都唔知買唔買好.睇下過咗農曆新年有冇望一次過入翻哂;)

豪快黃既變身者為Luka Millfy,係第三位入隊既隊員.個性同現代女孩子好似,都好中意靚既野,而最想要既就係大寶藏.相當看重錢財同寶石等值錢既野,屬於先行動再思考既類型.但仍然係個擁有優秀潛入同搜尋能力既可靠成員.喺入隊前就曾單人匹馬喺殘虐既軍用倉庫裡搶走重要物資.

今次QC方面,我唔可以作一個較全面既比較,因為我得隻豪快紅喺度-_-不過作為一隻限定,豐富既配件,令呢隻豪快黃有更高既可玩性.其實我個人認為呢隻豪快黃已經做得好好,冇咩做得唔好既地方.不過見到有其他入咗手既師兄話隻豪快黃既頭部冇另外上色,有別於先前推出既三款.但係我覺得唔係太大問題,因為我都唔係太覺得XD點都好,我覺得呢盒限定都係值得入既=]

外盒設計

配件一覽

豐富既配件

裙件要成日換,有啲麻煩=.=

僅有既兩個海賊戰隊成員:(

女仔pose真係好難擺

常用動作~批㬹XD

Ranger Key

Gokai Change!!

Gokai Gun

Gokai Saber

較擅長用刀既女戰士

當同其他同伴交換武器時,會變成二刀流

透過#索將刀作遠距離攻擊~今次亦包含有配件,不過得一把-_-

亦可以將兩把刀合二為一,變成雙頭刀

Gokai Drain~製作精美,我好中意<3

不過真係好難坐得好-,-

[惡搞小劇場]
熱戀中既豪快紅同豪快黃,&#21873;&#21873;渡過&#21655;一個好好既假期.不過……

豪快黃: 你份聖誕禮物仲未送俾我呀!!過&#21655;成個月喇!!!
豪快紅: um...

豪快紅: 咁呀...就送我最愛既真劍紅Ranger Key俾你啦=)

豪快黃: 我講&#21655;幾多次呀!!!我唔中意著裙既紅戰士呀!!!我要其他Ranger Key呀!!!

豪快黃: 你個衰人!!!

豪快黃: 哼!

豪快紅: 唔好嬲啦,我訂&#21655;護星騎士架喇,等多幾個月啦. (大家明喇~)

後記: 如果唔係有愛,真係唔會入埋限定,不過都應該只係得海賊戰隊先會咁,唔緊要啦=]哈哈!!
十卜 :)
豪快者SHF真係唔錯
可惜QC真係強差人意
頭像被屏蔽
十卜
豪快者SHF真係唔錯
可惜QC真係強差人意
kit0829 發表於 13/1/2012 21:02

其實而家差唔多所有 SHF &#22021; QC 都要買大細,旎賴小弟海賊四子都冇乜問題 :(
入埋藍同綠啦衰鬼, 兩隻加埋都唔駛四舊, 咁都唔入?
Love the last photo. :x
十卜呀!!!!我都仲未入到, 托緊朋友, 但未有回覆, 希望快d有啦!!!!!!
擺女仔pose可參考&#21523;呢個blog:
http://shishioh.info/SHF_GOKAI_YELLOW.php
I am waiting for the Goranger set and JAQK set

回復 5# 魯烈火

&#21873;&#21873;入&#21655;藍:DD
影&#21655;好多相~~~~~支持~~~~:71:
戲外他們真的是一對來的:36:
回復  魯烈火

&#21873;&#21873;入&#21655;藍
leo_yamtszfung 發表於 14-1-2012 05:54 PM

呵呵... 咁無理由唔入埋綠啦? 佢包埋隻雀仔~!
回復 9# garykuga

我想要恐龍戰隊同超獸戰隊多&#21874;~
回復 11# Somebody_Ex

多謝some大支持=]