Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Avengers復仇者聯盟MTR海布今現身!仲有Yahoo!p7鋪天蓋地宣傳

[quote]
kennyli1017 發表於 10-2-2012 09:41 PM [/quote

:66: 佢呢個報導,都算是報導?:38:
今日D MTR广告冇晒:66: !!!!!!
回復 48# 無明:

我都察覺 :66:
回復  無明:

我都察覺
Assassin 發表於 19-2-2012 12:02 AM

我唔明囉!
佢D market'ng!!?  Why?
/
請高人指教-:64:
回復 50# 無明:

睇番海報設計, 估計今次短暫宣傳係為左提高知名度因為大眾未必知有avengers電影, 時機相信係配合super bowl第一條完整trailer, 睇完trailer產生興趣再見到poster有facebook page就會like, like左係facebook做宣傳就更方便
純吹水 :77:
回復  無明:

睇番海報設計, 估計今次短暫宣傳係為左提高知名度因為大眾未必知有avengers電影, 時機相信 ...
Assassin 發表於 19-2-2012 03:25 PM

广告唔見晒真令人有少少失落。

但兩星期的广告比早两三個月的广告費合理!

的確,mtr广告同美國超級碗广告片是同一时間,但美國人消費模式又不同於香港。

除非在三月有更大更勁的event在港大攪,到四月再來铺天蓋地式宣傳,否则,這次二月頭的MTR广告,只顯得有點早洩。
回復 52# 無明:

我相信今次廣告主要目的唔係為左令多d人5月睇avengers, 而係個facebook group, 留意facebook group唔係avengers fans club, 係marvel studios hk fan club, 姐係之後thor 2, iron man 3等等等等既戲都會係個度發報消息 :77:
Avengers support !!!!!!!!!!!
回復  無明:

我相信今次廣告主要目的唔係為左令多d人5月睇avengers, 而係個facebook group, 留意facebo ...
Assassin 發表於 20-2-2012 07:06 PM

:58:
http://www.facebook.com/MarvelStudiosHongKong

For This one?

Only 580 fans?:80:
回復  無明:

我相信今次廣告主要目的唔係為左令多d人5月睇avengers, 而係個facebook group, 留意facebo ...
Assassin 發表於 20-2-2012 07:06 PM

:58:
http://www.facebook.com/MarvelStudiosHongKong

For This one?

Only 580 fans?:80:

今日又見avengers在MTR廣告上,不過是在“異星爭霸戰“廣告的右下角。

“同場加映復仇者聯盟“!!

之候,入左戲院睇,嘩!!

曾好似有人話Avengers 是假3D,但我看來好真好3D,好掂!!

連黑寡婦靜態shot都好立体!!正!萬眾期待!!

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/h ... 26_1818645509_n.jpg有图為正!!

仲有海布送!!

回復 58# 無明:

海報超正, 我拎左了, 不過無avengers trailer, 被騙了一半 :68:
其實Marvel仲有好多更靚海報,
點解揀呢張呢...???