Toysdaily 玩具日報

查看: 17237|回復: 47

[玩具攝影] 女武神 FFXIII-2 PlayArts - Lightning

隔左兩年,卒之又有PA想入手了~

FFXIII-2的Lighhtning新look成個女武神咁,一出我就好buy~:)

今次的造功比上次進步好多,還原度算係唔錯,

雷姐確實好得人鐘意~:35:

全身

面相,算似樣架啦~

全配件..講真真少左D,,,連stand都冇....

武器close up

以下各種POSE~

舊武器一樣楂得~

~女武神降臨~

同上一代的比較............

所以同以前的師兄姐同比例仲好= =
首先緊係同Y媽(?)Aerith合照啦XDDD

雖然Caius冇得出,不過Sephiroth同雷姐都幾襯架

同是槍刀人...

黎緊的妹妹應該都會入埋,最後都係果句,死SE你快D出DDFF的PA啦,我等光之戰士都等到就快世界未日啦!!!:53:
(以下係我至愛的pose~等雷姐暫時扮住光之戰士先XD,另外E張圖係wallpapersize啊~:) )

最後的最後,,雷姐的手腕關節好好用,不過實到飛街...大家要小心愛疼~(我果個算聽話...)

THX FOR WATCHING :handshake:
Nice catch! I Got it too~:71:
但同上次隻比例真係.......大人同小朋友:56:
些些分享,相片好得,最喜歡加上羽毛個幾張,感覺完全吾同駛!尼隻我都1516最後無入都,主要係對隻game無愛•••
我本來都想入隻Tifa玩,不過呢個系列得1個表情覺得可惜
異次元大大終於出POST喇!!!
今次真係出得好正~!  面相靚左好多~
而且最最最重要既就係比例跟番以前~!!

無理由唔入手!!!
些些分享,相片好得,最喜歡加上羽毛個幾張,感覺完全吾同駛!尼隻我都1516最後無入都,主要係對隻game無愛 ...
dreamer919 發表於 28-1-2012 11:20 PM

THX~ 一睇個造型就知道必加羽毛黎襯~(人形wing zero custom~XDD)

隻game好唔好就見仁見智啦,你有冇玩開FF先~?
...
tdpl2620 發表於 29-1-2012 12:50 AM

哈哈,我的確係好耐冇出post了~
因為FF近年來一直都冇咩好PA出黎,,,
同FF13比,今次二代雷姐真係靚女左好多~

不過就真係應該有得換表情,,街霸PA都有得換,有咩奶油SE自己的主力FF冇得換??!
咁巴打有冇玩FFXIII-2呢~?我就等緊中文版:)
...
tdpl2620 發表於 29-1-2012 12:50 AM

咁你有無入呢!~ :58:
Thanks for the sharing bro~ :71:
this could be my 1st PlayArts~
it seems better than the off-armor version~
我鐘意Lightning妹多D
回復 6# 異次元旅行社

第5集追到而家啦,個人而言,無論角色設計同遊戲戰略平衡都每况愈下(當然偶有佳作),有點心酸:42:
回復 12# dreamer919

原來係行家~@@(我都係由7代開始咋)

其實每代係唔同人眼裡優劣都是不同的,,

1-6是同類,7到13就代代改系統,
我就比較愛10,,由角色到故事到音樂到遊戲本身都唔錯~
13就係一個新嘗試,好多地方都未完善,
13-2唔知會改良幾多,,
13我最唔like就係系統要到11,12章先真正完全發揮,前面成大段過程睇劇情為主,玩就好多限制,而且係一本道遊戲...
不過戰鬥本身就明快左,亦簡單左,諗策略都唔同左
新系統唔一定衰,不過希望SE唔好下下大想頭,一開發就同時幾隻game,但進度就拉牛上樹咁..:67:
哈哈,我的確係好耐冇出post了~
因為FF近年來一直都冇咩好PA出黎,,,
同FF13比,今次二代雷姐真係靚女左 ...
異次元旅行社 發表於 29-1-2012 01:57 PM

重溫FF13中~
13-2就緊係等中文版啦~!!!
不過呢排都忙~所以可能要到3,4月先開到13-2

不過3月隻sarah又係必入的~!!
咁你有無入呢!~
fktuen 發表於 29-1-2012 03:28 PM

身為FF死忠  我又點會放過呢隻上品呢!:43:
不過我就中左隻SAD貨喇....
都未有時間整番好佢....

回復 10# fktuen

go get one la~:75: