Toysdaily 玩具日報

查看: 12209|回復: 22

[玩具攝影] 好耐冇影 - SHF 一號,阿瑪遜,FOURZE (多圖注意)

成日影 3A,真係好耐冇影過 shf 喇!今日終於心血來潮影下佢地∼
差 d 唔記得點幫佢地擺 pose,有 d 影得冇咁好既輕輕落左 d effect:P

多謝賞圖!恭喜發財!
Awesome photos and poses[code][/code]
漂亮!!!!
場景果d係咩木黎架?!
Wow, the best SHF photos I have seen! 100 out of 100 :52:
場景有如外拍:71:
老細使唔使影到靚成咁呀...:love:

舊枯木都幾好駛好用喎
回南天駛唔駛放入AA膠箱
定隨處可執, 廢事保養??

P.S. 最近各大論壇都見到大師既3A貼, 少D定力都毒發身亡
回復 7# superterry

THANKS CHING:)

D 木已經枯哂乾哂架喇, 所以其實都唔駛特別放係 d 咩特別地方~~
我執左返黎成個月都冇咩變化既~~(但或者係因為天氣比較干燥)

不過其實呢 d 木好易搵, 只要去效外行下都好易執到, 所以爛左的話只要再執一舊就可以喇~~又可以迫下自己去行山, 一舉兩得~~
好圖,很有動感......good:71:
頭像被屏蔽
好靚喔:79:
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 10 字節系統限制: 15 到 10000 字節
good photos!
好有動感
Kaiser兄~~
等你的 SHF 相很久了:$
睇你D相睇到影相癮起!!
斜角度的相片其實很難掌握. 但 Kaiser兄 將之用在動態照片中就非常到家~
跑嗰幾張相真係好得! 仲可就啱影到 Fourze 塊面同覆眼夠光冇黑晒! brilliant! :71:
Wonderful!!!!!!
多謝各位 ching 先~

回復 12# fktuen

多謝呀 fktuen ching~~
咁我又等你 d 相囉 wo~

其實我都係靠眼睇, 順眼就 ok~~~haha~
最近發覺斜少少影可以易 d 影 d順眼既相~~~所以先咁樣影, 冇咩仔細研究過 xP

但影得多 3a 之後, 再影 shf 好似有多 d 擺 pose 既 concept 就真既~~
kaiser兄你d相一睇就知放咗唔少心機去影:71:
就光源,擺pose,諗下拍攝角度,真係少d心血都唔得:$