Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

:78: Good Morning Hehemimi, 就放假啦:$
午安呀, hehemimi兄, 大家都就放假喇..............yeah~:43:
Good Morning Hehemimi, 就放假啦
Herpa500 發表於 7-2-2013 09:46 AM

Herpa 兄您好....終於收爐啦..:43:
午安呀, hehemimi兄, 大家都就放假喇..............yeah~
ray文 發表於 7-2-2013 12:42 PM

晚安ray文兄....希望趁假期油模型啦..:43:

放在朋友的新古蘭修素組後一影...不過這只是開始呢....:36:

今天訂鳥....

同入左 魯魯修Vincent同Tristan....
晚安ray文兄....希望趁假期油模型啦..
hehemimi 發表於 7-2-2013 09:05 PM

好正呢, 幾時有模型睇呀..........:D
好正呢, 幾時有模型睇呀..........
ray文 發表於 7-2-2013 11:07 PM

唔知呀..今晚先買油...睇下假期多唔多時間淨...:31:
Herpa 兄您好....終於收爐啦..
hehemimi 發表於 7-2-2013 09:04 PM

:43: 你就好啦, 我今日要返半日
回復 546# hehemimi

我都有買新古蘭修,希望新年可以砌好佢啦:43:
:43: Good Morning Hehemimi
唔知呀..今晚先買油...睇下假期多唔多時間淨...
hehemimi 發表於 8-2-2013 08:28 AM

期待新古蘭修上色靚仔樣呀........:handshake:

新.古蘭修上色前與朋友見面將新舊合照...順手拿回家度位...

不過新.古蘭修因為正面放會遮掩多個其他機體..所以要側放...但因為看不清楚其正面雄姿,效果不好..

因為新.古蘭修體積不小...所以機戰區內較細機體要調至另一區.....

現在,可以將新.古蘭修交人上色(跟電擊設定)...希望年初三左右可以將交人上色的神化.修羅神上架
回復 553# hehemimi

Hehemimi兄嘅機戰OG真係無得頂:71:
希望新年幾曰假我可以砌返三兩隻就好啦
超正呀hehemimi兄, 過年有新古蘭修玩.............:71:

今日用左三粒鐘土炮將exbein凶鳥ver ka改成機戰新機體ヤШЁш(Ashe)
由於只有小量工具,唯有就地取材...只動用手鋸,畢地,gundam marker,指甲油同紅色膠袋完成..

完成品頭部較粗糙...希望遲些搞好些...好..收爐......恭喜發財各位巴打