Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Sony NEX-7 新手上路

咁睇真係唔錯..少有細機咁利..
sony今次真係爭番口氣喎..
500mm G大砲 + NEX7:73:

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
500mm G大砲 + NEX7
williamhychan 發表於 9-2-2012 10:23 AM

威廉兄..
我行左第一步了:36:
明晚先同你再吹:34:
威廉兄..
我行左第一步了
明晚先同你再吹
滴滴仔 發表於 9-2-2012 12:32 PM

你唔係....:@

不過明晚都會帶大機 & 閃燈:)
Good Wor ! ! ! Nice ! ! !
Today .. Pre-order the nex 7 at dc shop
I hope can get it soon:43:
Today .. Pre-order the nex 7 at dc shop
I hope can get it soon
滴滴仔 發表於 19-2-2012 01:53 AM

真係上左惠豐9/F訂:58:
真係上左惠豐9/F訂
williamhychan 發表於 19-2-2012 01:08 PM

Sony .. No pre-order at sony shop :79:

Ordered xxxx Shop. But no time line ... Only waiting call :68:

恭喜兄,希望新機很快到手。:$

比住D解毒相你止住痕先:35:   

回復 40# silverR

銀R ching ...你支24 1.8 ..有冇買filter :64:
如有..買左什麼...B+W or Sony 49mm ?

thx
回復 41# 滴滴仔

滴hing 24f1.8 我用B+W MRC, 千萬不要買slim 或 nano ,因上唔到hood。
一般或MRC都可以,而且沒有黑角。
回復  滴滴仔

滴hing 24f1.8 我用B+W MRC, 千萬不要買slim 或 nano ,因上唔到hood。
一般或MRC都可 ...
silverR 發表於 22-2-2012 01:48 PM

thx ..銀R ching 先:64:

咁你覺得 B+W MRC 好 or sony 原裝49mm 好:64:

B+W MRC <--要唔要2 fish 半
因為sony 原裝 要330 ...

thx much!!
回復 43# 滴滴仔

滴ching: 我只用過Sony Carl Zeiss T* filter,唔知係咪你所講的Sony原裝filter。
而Sony CZ T*全部都係slim filter, 而B+W MRC唔係,24f1.8可入Sony CZ T*而上到hood,如”24f1.8”唔洗一定要用slim filter, 我只會用B+W MRC。
價錢應該唔會差好遠, B+W 49mm MRC好似三百尾。
回復  滴滴仔

滴ching: 我只用過Sony Carl Zeiss T* filter,唔知係咪你所講的Sony原裝filter。
而Son ...
silverR 發表於 22-2-2012 04:03 PM

thx 銀ching :64:

我就係講呢個Sony Carl Zeiss T* filter
等我星期5..出MK 睇下先...:$

B+W ...果然貴d...:DD
到時見到再選擇買邊款....:78:

遲d 我會出相 :77: