Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Sony NEX-7 新手上路

回復 12# Godzima

冇STD Zoom冇得比較:64:
但7同5完全唔可以相提並論,莫講5連5N也是。
當然在極黑的情況下NEX7也會迷蕉。
我個人覺得5係列可以說是一部頂級可換鏡DC,而7可以說是有DSLR8成功力。
yeah.....當年我買AJ11第一個Version嗰陣我仲著緊九號鞋,宜家我已經著十二號鞋lu....

講返部相機 ...
pnchan 發表於 26-1-2012 12:23 PM

唉~~我大部份波鞋都比老細掉曬,因甩曬低:26:只留下回憶...
至於7仔買左真係唔會後悔,入左只會更小用大機:75:
銀色個支好似E 50mm F1.8 OSS

黑色個支菜鏡E 24MM f1.8 ZA
williamhychan 發表於 26-1-2012 05:08 PM

全對!:71:
Congratulation and I will buy G-1X after work... :shy:

N7真是一部靚機.........aj領人回味.我又&#21946;度放張aj11襯&#21523;熱鬧先.舊時那些aj11已經變黃.甩曬低.......>.<

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

7仔夾好多鏡玩都得,我又出張合體相^^
我等緊 Fujifilm X-Pro1  :-)

新手小試幾張,天暗暗冇陽光,多謝觀賞...:35:

光暈好正呀,果然好毒。
回復 24# 上下盤

謝盤大欣賞:64:
連日來都天暗暗。。。。小試幾張室內:35:

唉~~我大部份波鞋都比老細掉曬,因甩曬低只留下回憶...
至於7仔買左真係唔會後悔,入左只會更小用大機
silverR 發表於 26-1-2012 05:54 PM

ching ..就係你呢句..:74:

我會轉會...入nex7:$.....唔要50dog
N7真是一部靚機.........aj領人回味.我又&#21946;度放張aj11襯&#21523;熱鬧先.舊時那些aj11已經變黃.甩 ...
聖鬥士星矢 發表於 28-1-2012 01:11 AM

嘩...."何車"到呀:$
AJ11 ..90年代先叫 NBA 皇朝:74:

當年AJ11(只講black/white color)  公價$989
第二水復刻公價加到&1089 or 1098

大家不要忘記..打開波一定有 "  啪鈕褲 " :71: ~~ 型到 hihi :34:
大大室內用 Auto WB 定自訂o架?好準繩。

回復 28# 上下盤

用AWB:love: 可見頭兩張室內真係比較&#40644;,所以色溫會暖D,而在NEX7內的AWB是可以再custom set的。:handshake:
回復 26# 滴滴仔

等睇大大靚相:handshake: