Toysdaily 玩具日報

樓主: joo200456789

[ENTERBAY] Enterbay RM-5 (Shih Kien 石堅) - 快攝 (Part 1)

I plan to use RM-5 to replace SS PLA body, is it possible ??
請問你這隻用的是什麼body?
keven5b 發表於 15-1-2012 04:41 PM

原裝body, Natalie小姐說呢款最好唔好拔頭...

個老細話4魚一套
kenchi 發表於 15-1-2012 10:36 PM

嘩, 都幾貴:@

I plan to use RM-5 to replace SS PLA body, is it possible ??
dreye2k 發表於 15-1-2012 11:33 PM

點解要replace呢?
原裝body, Natalie小姐說呢款最好唔好拔頭...

嘩, 都幾貴

點解要replace呢?
joo200456789 發表於 15-1-2012 11:42 PM

I feel that SS body and Joints are weak, and Original PLA Head Sculpt is quite....... BTW, not many Asian head sculpt in market........

哩隻堅正, 昨晩食飯時 show 大大哩個post啲相比亞媽睇, 媽媽一眼就認出奸人堅. 重話佢由細睇奸人堅睇到大. 咁即是話個頭雕好似啦. 攪到我成晚羅羅亂, 今日落雨都走出旺角帶堅叔返屋企.
大大套功夫衫同個獅頭真係好正!
另外我想講,其實HT啲素體可唔可以學下EB 啲包裝正正方方,易於收藏.

最後謝謝大大分享正圖!
哩隻堅正, 昨晩食飯時 show 大大哩個post啲相比亞媽睇, 媽媽一眼就認出奸人堅. 重話佢由細睇奸 ...
天馬流星拳 發表於 16-1-2012 12:02 AM

Same as u today, I went to buy 2 even Heavy raining :71:
堅叔個樣比較似一個武者,
若果可以奸 d, 有殺氣 d 會重正,
殘片入面佢個句 ”我又唔係星星王, 駛乜驚呀“.....連星爺都抄佢 :71:
Anyway 必入.
回復 50# dreye2k

Me too, 我初頭都想禮拜一先出去買,但見到大大的相毒到上哂腦,所以食完飯之後九點幾去買,雖然夜了少少,但冇人,可以慢慢買!正
我反而諗起"利口落"....
頭像被屏蔽
我想問呢隻堅叔賣幾錢 ???
Hottoys隊長 發表於 16-1-2012 10:28 AM

RM-5 $#%)
RM-5 + RM-4.X 送enteraby長衫 (唔知送完未)
生果教主如果用這個方式銷售的話,相信龍尾會在尖沙咀 ~ XD
依套唐裝先襯堅叔
回復  dreye2k

Me too, 我初頭都想禮拜一先出去買,但見到大大的相毒到上哂腦,所以食完飯之後九 ...
freelander77777 發表於 16-1-2012 02:11 AM

Haha, Yes, can slow slow choose a good one to buy, and Natalie provide good service, if too many pals queue, then can't do that.
想問RM-5係唔係唔可以曲腳,只可以左右拉開?
因為我果隻好緊,唔敢亂黎。謝謝。
destiny 發表於 15-1-2012 05:17 PM

我都有呢個煩惱,因太實唔敢向前後郁~.~"