Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 「非公認戰隊 Akibaranger series 痛 」重妄想討論區(非公認巨人登場!!)

睇第二集意念好似 Decade :66:
我想問下,係咪會有轟轟的特別道具架?
狂妄之力/大それた力 

通過三人的妄想力而誕生的超級戰隊起源的特殊能力。[5]
    跟假面騎士DECADE的Final Form Ride一樣把歷代戰士變成武器。

刑事手銬/デカワッパー

特搜戰隊刑事連者的狂妄之力。
    是由刑事紅變成的一個巨型手銬,亦能分開成兩個鉗子型武器。

冒險鏟/ボウケンスコッパー

轟轟戰隊冒險者的狂妄之力。
    是由冒險紅變成的一個巨型鏟,設計上跟其機器人大冒險所使用的冒險鏟相似。

ch 3
http://www.tudou.com/programs/view/VA3L_rG3jPw/
冒險紅好鹹濕!:63:
回復 80# 冬暖夏涼小恐龍
字幕
http://www.tudou.com/programs/view/90kHSJ-MuT8/
沒想到黃是腐女 ,還以為是cosplay之外有二重人格 :DD
綠川光的配音很銷魂:shy:
用上轟轟的 原曲OP和BGM比豪快更感動哦 :$,雖然隊長本尊沒登場,但CV是本人嗎?:30:
大家覺5覺得BGM有D似nexus既風格:30:
大家覺5覺得BGM有D似nexus既風格
zero2443 發表於 23-4-2012 02:27 PM

覺,亦因為係同一個作曲家~~川井 憲次
覺,亦因為係同一個作曲家~~川井 憲次
takeshi 發表於 23-4-2012 05:01 PM

係bor,都係川井 憲次:30:
尤其呢首好似:35:
http://www.youtube.com/watch?v=p2DPzouBi9A&feature=relmfu
係bor,都係川井 憲次
尤其呢首好似
zero2443 發表於 23-4-2012 05:25 PM

開始果時有用過3名人作宣傳...田崎龍太+荒川X久+川井 憲次:35:
呢度終於正名啦 :$ :$ :$

多謝原罪兄同 Stone 哥! :77:

stonekeung01 發表於 24-4-2012 07:34 PM

最估唔到佢變o左人形之後居然仲可以坐返三個人落去:DD