Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.94~~~空降的白色怪人~~~Eternal Red Flare

Eternal 嘅造型真係好靚, 係云云奸角幪超之中小弟最喜愛嘅角色之一, 如果唔係因為限定關係相信小弟會入晒兩款..., 對小弟嚟講限定定價太貴了 (機車例外), 還是看 Some 大靚相介紹算了, 亦已經很滿足。
十卜Some大SHF拉打POST, 可惜呢隻係限定,如果唔係我都會入:31:
十卜some大一個......睇離呢只E哥真系好斎啊:50::70:
十卜SOME大既快靚正好帖
今次小弟個隻既QC好好,所以小弟都幾鍾意
timothy276217 發表於 6-1-2012 01:03 AM
THX timothy 兄支持~~~~上色同關節都OK~~~只係頭頂支角批得唔夠好啫~~~:)
多謝 Some大 報告~
真係會被你毒到呢...我也 15, 16 中....
因對兩隻也沒愛,愛的只有 Eternal Red Flar ...
fktuen 發表於 6-1-2012 02:06 AM
THX fktuen 兄支持~~~~如果要斗篷就騎士正啲啦~~~起碼可動嘛~~~~:DD
some大連呢隻都有買~~
加頭順我寧願佢出UTOPIA DOPANT好過呢隻...
不過站響笨大角度,有得一模多用,又 ...
Lobo 發表於 6-1-2012 08:33 AM
本來唔諗住訂~~~不過攞貨時又習慣畀錢寫單落訂~~~:44:
Utopia 胎死腹中機會極高~~~~:oh:
support
紅E裝唔到斗篷??
我個人覺得紅色位靚個藍色位
點解兩隻E都有D黄
zero~004 發表於 6-1-2012 09:06 AM
紅E當然裝到斗篷啦~~~兩隻其實一樣架嘛~~~:DD
因為影白色嘢唔想下下爆光~~~所以我 tune 低咗個曝光度~~~再加上珠光白本身有少少黃~~~影出黎自然會變咗咁~~~~:(修正方法係將白平衡調高等色溫偏藍~~~但隻白色又會變青~~~最後維持原判就咁算~~~:60:器材渣斗係咁啦~~~:unhappy:
這個出場只有兩次,
第一次唔夠3分鐘就壞掉,
第二次只有1-2秒的紅E...
斗篷才是重點吧!
十卜SOME大!!
but 對佢無興趣.....
其實笨大係咪同東映夾埋...:60:
所以每次劇場版都出新形態:ice:
冇斗篷真係好齋....
msz006_ver.ka 發表於 6-1-2012 09:25 AM
另一角度睇齋得黎都幾高雅GE~~~:shy:
十卜some 大
呢隻連玩具店display都懶得去睇, some大既post點都look 一look 啦...隻野真係無乜特別, 又一笨 ...
virtualman 發表於 6-1-2012 09:49 AM
THX virtualman 兄支持~~~:)又少出場又少人愛~~~Red Flare 用限定出絶對係正確GE~~~:78:
Eternal Red Flare真係好雞肋~~~
我加上過火拳effect件玩,玩味不錯~~~
pein 發表於 6-1-2012 10:33 AM
到頭來劇裏面都無出過招~~~純收集性質而已~~~~:(
又真係幾屈 $$$, 同 CJGX / CAX 一樣, 係戲度出左超短時間咁又出一隻
garykctse 發表於 6-1-2012 10:55 AM
X2~~~~~~~~~~~~~:o
Eternal 嘅造型真係好靚, 係云云奸角幪超之中小弟最喜愛嘅角色之一, 如果唔係因為限定關係相信 ...
Englishman 發表於 6-1-2012 11:09 AM
THX Englishman 兄支持先~~~:)
十卜Some大SHF拉打POST, 可惜呢隻係限定,如果唔係我都會入
haleyho 發表於 6-1-2012 11:24 AM
THX haleyho 兄支持~~~:)點解又係限定禁止呢~~~鍾意GE可以把心一横嘛~~~:o
到頭來劇裏面都無出過招~~~純收集性質而已~~~~
X2~~~~~~~~~~~~~
Somebody_Ex 發表於 6-1-2012 07:53 PM

不過當大道變身時
由紅E變化到藍E超型~~~:$
紅白好出色,身上多些紅應該會更正。
十卜some大一個......睇離呢只E哥真系好斎啊
kaikazemi 發表於 6-1-2012 12:42 PM
雖然好齋~~~但感覺又幾華麗~~~有齊格影子~~~:DD
這個出場只有兩次,
第一次唔夠3分鐘就壞掉,
第二次只有1-2秒的紅E...
斗篷才是重點吧!
御姐喵 發表於 6-1-2012 03:13 PM
THX 貓兄支持~~~:) 係連三分鐘都唔夠~~~用限定出係正常方法~~~一模多用願者上釣~~~~斗篷係引人落搭GE"傳統方法"~~~:o
十卜SOME大!!
but 對佢無興趣.....
_WL_ 發表於 6-1-2012 04:36 PM
明白的~~~~THX _WL_兄支持~~~~~:DD
其實笨大係咪同東映夾埋...
所以每次劇場版都出新形態
TsChoi 發表於 6-1-2012 04:46 PM
點會無夾埋呢~~~好在我哋香港幾乎咩限定都訂得到~~~實在有福~~~:shy: