Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Marvel Legends 英雄矚目登場

回復  gumng

呢set根本無水位, 街價魚7, 仲要一箱齊set只係多隻iron man, 無一隻炒得起
第一, 睇下e家 ...
Assassin 發表於 4-1-2012 01:00 AM

個水位咪就係一箱每款得一隻law!
無邊款多人要和超水準嗎?
應該話只有紅色和雙鞭那隻較小人想要,其他各有人想入,問題是單入未必入到,因為間間鋪都要set入,而唔想食set又要正價買的朋友就頭痛了,除非一間大鋪入好多貨la!
回復 61# gumng

其實 1 set 入又可以砌多隻,點解唔 1 set 入呢,真係好難揾到其他人合埋一齊買架,其實嗰兩款奸角睇相都 OK,加上香港個市場同美國好大分別,你比我係香港入貨賣都會 1 set 咁賣啦,個個都要主角,奸角配角無人要好大鑊架,以我所知如果係美國,好似蝙蝠俠出貨每箱都係正義朋友最多,奸角就只會一箱得一兩隻,返而會變成炒賣熱貨。
回復 59# gumng

OH!!!!!!:Q
回復  gumng

其實 1 set 入又可以砌多隻,點解唔 1 set 入呢,真係好難揾到其他人合埋一齊買架, ...
jackkei 發表於 4-1-2012 12:46 PM

1 set 成 k wor!!

我買一隻2魚留下,而且我又唔想要其他,無理由要set入 ma?而且ghost rider都唔算太主角!

anyway,入到就入,入唔到都無計!
真係睇下你一套有幾多隻鍾意??成套得1隻鍾意都要入一套?咁到底係儲玩具定玩玩具呢?好似我以買扭蛋/盒蛋好多時都一套入,有時有一半都係唔想要的,甚至係得1,2隻想要,慢慢就發現有好多蛋根本連袋都無拆過,賣又賣唔出......
我覺得玩玩具, 大家都有唔同的取決啦, 無話邊個好d. 我自己就唔會set入了, 一來不是每款都是喜歡的, 另外就是沒有咁多位置可以display. (我一向都係"唔display,買唔來做乜?") 同時我又唔太相信呢個年代仲有買唔到的玩具, 所以都係等佢出o左大貨, 望見實物, 價錢又ok先會散入了.
回復 61# gumng

"個水位咪就係一箱每款得一隻law!"
:80::(
點先會有水位? 就係想要又肯比多d錢既人既數大過正價貨既數

之前captain america 3.75 d crossbone 同 red skull 一箱12隻先得名1所以先有少少水位,
例如有大鋪豆豆每間set番60隻姐係5箱, 先得red skull同crossbone各5隻, 其他50隻又有起碼一半係死貨, 清唔到死貨就唔補貨所以先有少少水位

但ML一箱8隻e家睇各位個個preference唔同, 基本上steve, thor, iron man, hope summers, ghost rider各有支持者, 去貨量應該好快, 加上如果入60隻, 8箱8隻total 64隻每款都有8隻 (iron man多8隻), 死貨應該得klaw同constrictor (其實constrictor幾靚 ...)

再睇番hasbro 近排少有既宣傳同之前marvel系列係吉吉豆豆既貨量, 你做sales and marketing 都唔會咁promote完唔夠貨賣益左d唔關事既細鋪la, 有得賺緊係自己賺, 我有足夠理由相信貨量一定夠有心去買既朋友買到
頭像被屏蔽
回復  gumng

"個水位咪就係一箱每款得一隻law!"

點先會有水位? 就係想要又肯比多d錢既人既數大 ...
Assassin 發表於 4-1-2012 03:08 PM

所以我咪話要豆豆入得多貨law!!
入得小, 果幾隻咪一樣比人炒!!
之前2 wave mu 點解豆豆仲有貨, 心照la!!
最怕就係唔入貨,我問過係吉吉同銅鑼灣日資百貨玩具部做d人,佢話次次返貨都賣哂d主角及好賣的角色,d 配角就無咩人買(特別係美玩),加上佢哋係大公司,唔可以成日將d 唔好賣嘅貨做特價,因為做咗都冇人買,如果唔係件貨有問題都唔可以退返去(雖然有上架費收,但賣唔去都咗住個位架),所以佢哋次次都係按比例睇吓賣去多少才入貨。
小弟對這幾隻6寸無甚興趣,反而對隻7合1有點心動,
唔知有無機會執雞,執下手手腳腳呢?:34:
小弟對這幾隻6寸無甚興趣,反而對隻7合1有點心動,
唔知有無機會執雞,執下手手腳腳呢?
大ken 發表於 4-1-2012 05:28 PM

睇介紹7合1果位角色好似好勁, 但睇隻玩具造型又唔係咁吸引!
如果我買到gr, 可以比件配件大ken兄!!
回復 69# gumng

放心, 我唔知你"多"既定義係點, 但我覺得一定夠貨, 原因上面亦都簡單講左
希望你買到 :36:
回復 71# 大ken

咁你好可能要自己買隻klaw同constrictor la :36:
回復 67# Assassin
分析得幾好, 我只係希望孩記唔好走去學mattel既matty 既銷售策略.
(不過斷估香港班人應該無咁高招識羅)

香港孩記其實好細, 有時都唔到佢地自己話事. 總公司一句話賣幾多錢, 佢地唔可以話改既. 情形就好似09年gi joe電影版, 全世界都淨低大把死貨.