Toysdaily 玩具日報

[改造交流] Final Fusion 始元勇者王GGGG(CMS)+群雄動?(P.3 改造篇)

回復  garykctse

個骨有無得單買?
Tdot 發表於 25/12/2011 02:55

官方冇 -- 同埋印象中冇人咁做過,因為每部個內餡有少少唔同
補充少少,我拆開個隻係銀河疾風。(當然各位都可以用銀河旋風,銀河烈風都得。)
樓上師兄講得冇錯。每套骨架都有小許分別。由其係超重神細個隻,屬於Small Size。高度完全唔同的,請留意。
補充少少,我拆開個隻係銀河疾風。(當然各位都可以用銀河旋風,銀河烈風都得。)
樓上師兄講得冇錯。每套骨架 ...
tom0083 發表於 26/12/2011 22:11

甘請問邊款係最大呢

YF-19/ 超獸機神 適合嗎
謝謝
回復 63# 0din

YF-19就唔知,超獸機神應該冇乜問題。
睇完師兄o既改造即時好熱血,
走左去買幾隻勇者番黎, 跟師兄學下野
仲比我今日旺角搵到呢隻GGGG添

Great 4G !!

S's

I have a yujin 4G @ home , better than CMS but coz of my skill , after watched your "teach"

I keep it is ok la !!

great modification, i tried similar things on this
cm gggg before as well, but couldn't come to
finish it. so well done for you, congrats~~~
Great 4G !!

S's

I have a yujin 4G @ home , better than CMS but coz of my skill , after watch ...
S20081997 發表於 4-1-2012 13:53

當年 Yujin Master Action (PVC) 係 GGGG 不錯的入門之選~

回復 66# S20081997

師兄!呢隻Yujin未見過! 其實有幾大隻?
當年 Yujin Master Action (PVC) 係 GGGG 不錯的入門之選~
人仔貓 發表於 4-1-2012 07:10 PM

人仔貓兄呢幾張相清楚好多。 呢隻係咪景品呢?
唔係景品,係可動的~
約15cm高,主要是PVC成份~
不過2003年出....

http://www.1999.co.jp/eng/10029600
this Yujin PVC is designed by the boss of CMS. He has been working in Yujin before!
其實家陣D骨架結構又真係幾弱雞。
你改造得好好呀!
好正呀!
都唔知邊度~仲搵到呢隻 4G
回復 63# 0din

答多一次,超時空系列的群雄動骨架不適用!