Toysdaily 玩具日報

[改造交流] Final Fusion 始元勇者王GGGG(CMS)+群雄動?(P.3 改造篇)

絕對希望大大出制作過程俾大家偷下師 X 2 {:3_133:}
回復 5# 黑色三連敗

其實我都唔知冇腳板的GGGG有乜方法可以改善到接地性,師兄有冇好提議?
:$不頂不是人

入定等改造都得啦:shiny:
回復 9# saihttam

SSP 關西店、  精粉 另外肥趣都仲有d。4至6草咁上下
Amazing~~~
YOur skill is so good.
Thanks for sharing.
我想要教學.....:help:
Final Fusion 始元勇者王GGGG(CMS)+群雄動?

當大家興高彩烈地玩緊SR超龍神的時候,小弟反而貪平玩CMS G ...
tom0083 發表於 20-12-2011 01:31 PM

讚~!

期待教學分享~~~!!!
C hing 可否PM 邊到仲有得買呢隻勇者王~~最近想買返~~但淨係搵到連Hammer 個隻GGG
有冇香港c兄可以介紹下邊度買cms野好?
湯大又出山做野啦 :71:

4G 冇腳掌嘅設定又真係好令人頭痛 :30: 其實可唔可以係腳掌底下鑽孔,插一條粗嘅透明膠棒(用透明係唔想影響外觀),既可以幫補吓平衡,又可以減輕三隻腳趾嘅損耗

其實改造 CM's 呢類「半硬半軟質」PVC figure, 唔係一定要用好似群雄果種內骨架,用一般市售 ball joint 都可以,只不過 ball joint 安插就位要花多一 d 心思,大家其實都見轉輪科技擺動作就可以好型仔,但要佢正正經經企係度就好花工夫 :80:
唔睇腳掌同質量感都幾好,
但腳掌唔貼地真係無晒氣勢
BRS 發表於 20-12-2011 14:29

Tom爺, 潛咗水咁耐至爆SEED出隻堅嘢.....:50:
一個"始源天與地"就將隻SR GGG 變成光???!!!:66:
Bandai SR出GGGG都幾乎肯定係魂shop限定....(仲要天價!):58:

呢次"真Final Fusion"將兩件 "可以拎去餵狗嘅玩具" 變成珍品, 冇嘢好講啦! :D  

腳掌唔貼地係GGGG嘅宿命! 因為GGGG根本就冇腳板, 只有三根鳳爪 x2!:34:
從來冇一隻GGGG玩具可以大字形企都能夠腳踏實地....:(  
樓主,請接受,小弟的GGGG/ G  for  good
C hing 可否PM 邊到仲有得買呢隻勇者王~~最近想買返~~但淨係搵到連Hammer 個隻GGG
hk1112 發表於 20-12-2011 22:49

嘩! 果隻就真係送錘仔......包你揼到嘭嘭聲!! (CM自動分体機能搭載!):72:
將兩件玩具Final Fusion成一件好玩具...
樓主你係勇者!!
哈哈哈哈哈…我終於改裝到隻腳八字企都唔會飛腳趾喇!