Toysdaily 玩具日報

查看: 15043|回復: 13

[個人收藏] CMs 金剛飛天鑽 合金

呢個post應該未嚮呢道出過,趁今次CMs 0既金剛飛天鑽合金再版同大家分享下,由嚮玩具展見倒個首版到依家幾年先出倒,不過經上次無敵巴拉達一役,今次有D驚驚地想唔買,但差佢就齊三大磁力合體機械人,所以都係買埋佢,但呢次無買錯,有驚喜!

由開頭睇相覺得外型麻麻,但大貨又非常OK,粗粗壯壯好有懷舊味,而且呢次D上油好靚,有超水準表現,呢次磁力關節上改進左好多,唔再軟腳蟹,唯一我係嫌個綠色深左D,同隻馬一D合金都無,基本上如果係Fans都應該買番隻,如果唔係就要考慮下,因CMs合金定價一般較貴,再版又有大跳樓0既危險,所以自已衡量下啦!

先睇下金剛飛天鑽0既前後面,後面D窿有D parts可補上,補上後唔會再有0甘多窿

可以睇下金剛飛天鑽擺唔同pose 0既相

一定會有因呢個武器命名0既飛天鑽啦!

亦有金剛飛天鑽間唔中會使用0既壁擊炮

呢個射飛拳0既經典姿勢當然可以重現

呢個大刺盾真係盡顯七,八十年代機械人風格

仲有兩支矛,又D係圓桌武士feel,適合同馬結合後使用

細個好鍾意呢隻馬,每集都期待佢出場

當然要同隻拍檔合照一下

嚮卡通片裡面我最期待0既一刻-------人馬結合!!

真係估唔倒,同隻馬結合後只用對後腳都企得穩

隻馬0既可動性非常唔錯!

同場加映無敵巴拉達同陰陽電磁俠,三大磁力合體機械人齊集!!

嚮官方網偷左幅圖比大家睇下3隻合照後比例

仲可以互相掉換D手腳

今因要羅番兩隻出0黎合照有D麻煩,唯有post番D舊相,謝謝欣賞,哈哈!!
呢個post應該未嚮呢道出過,趁今次CMs 0既金剛飛天鑽合金再版同大家分享下,由嚮玩具展見倒個首版到依家幾年先 ...
ScarletSpider 發表於 19-12-2011 10:23 PM

呢張最GJ~~~~~
support it is good item in cms..

點解你隻無敵巴拉達企到嘅?
我買番嚟企極都企唔到, 成$1699-竟係企都企唔到
嬲到放返入盒, 配件都未拆過........宜家想起都有火
我fans也来support一下。:71:

回復 4# hongwohse
見你0甘問我,我嚮呢道Post番我以前個Blog無敵巴拉達個網誌你睇,
有圖講我做再左D 0羊令巴拉達可企得好D,
你入"CMs 無敵巴拉達"果道睇下你就知點改,
同改後大約可企成點,當然唔能夠叫非常好,
但比企唔倒應好好多:71:

飛天鑽都真係毒毒地wo...謝大大分享:77:..你影得特別靚
:71:小弟都失手了....:34:
最好果張相三個機械人互換身體各部份好得意, 增添玩味!:71:
有d似bandai隻三一咁玩法
呢期咁多磁力鐵甲人~~~~:@
仲差隻太空小五義就齊磁石四大天王:71:
真係好有feel, 真係俾你毒到..........

但個價太高....同個盒太大...........
頭像被屏蔽
磁力關節玩具玩過幾次~已經對關節強度表示失望~