Toysdaily 玩具日報

查看: 6713|回復: 21

[分享討論] 給友人的聖誕禮物- 自創作ThreeA風- O 12" FIGURE

最近開始自學雕12"FIGURE頭, 臨近聖誕打算造一個12" FIGURE給我一個很喜歡ThreeA figure的友人- O

我以TK的風格配合他的造型設計了這一個角色, 可惜暫時未學城覆件, 只好送他原身的SUPER SCULPY頭雕, 唯叮囑他小心打碎....

在此也跟各位分響一下, 初次創作, 各位不妨指點一下:

先來一些製作過程:

頭雕上色完成!

整個FIGURE沒有大舊化, 只在衣服做了些手腳

TEE印有疑似ThreeA logo

頭髮剃有O字圖案

兩隻手臂造了他常掛口邊"Love" & "Peace"的紋身

右腳小腿側有"O"紋身

借TK的大炮一用!

TK: 臭小子, 都吩咐你不要偷拿我的武器去玩! XD
good ar !!!!!! :71:
支持大大創作,成品也頗專業:71:
大大頭雕帶有自己風格,沒必要把3A Logo 硬加上去
相信你的朋友收到你這特別為他人手製作的禮物必定感動
像不像3A已不重要:78:
點解我無咁好嘅朋友架:56:
勸你唔好送比佢喇,我驚你個 friend 會同你絕交……

因為隻 figure 真係正到冇朋友呀!:71: :71: :71:
Okay喎:58:! 可以賣到錢:71:
Well done!!! Support!!! :71:
Good job:71::71::71:
好有型嘅DIY.:71:

有咁嘅朋友真好。
好勁呀! 好靚的 DIY.
人生有個真正朋友的確好~~~~~極......:52:
support :71:
相信你朋友收到呢份心意之作 真係會開心到冇朋友:DD
頭像被屏蔽
真係好正好有3A味道!!!!!

紋身真係正到爆~~手繪???
師兄很厲害
十卜十卜~
what body is that ching!?
獨一無二的 figure ..........:handshake: