Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Satogill

[分享討論] 給友人的聖誕禮物- 自創作ThreeA風- O 12" FIGURE

支持創作 ~ Very Good  :71:
回復 12# ricky_lam522

對, 是手繪的.
回復 14# bsinsan

I'm not sure, I just randomly purchase it from 12" shop. But I spray it all to hit the head sculpt color.
師兄~~你真係整得好好呀
咁O岩我都想整一隻自己O既3A頭
睇過好多教學都整唔靚個頭形
請問師兄係點自學架呢?? 係咪睇啲教學網架??
可唔可以教下小弟呢?? 因為我整左之後個頭雕肉酸到連自己都接受唔到
同埋我想問師兄個頭雕條頸你點處理呢?? 啲 JOIN 位點接落啲BODY 呢??
係咪個頭雕連埋粒 JOIN 一齊拎去焗呢??
謝謝師兄指教~~~十萬個感激~~~
師兄~~你真係整得好好呀
咁O岩我都想整一隻自己O既3A頭
睇過好多教學都整唔靚個頭形
請問師兄係點自學架 ...
FEMAN 發表於 11-2-2012 06:03 PM

唔好話指教, 我都係初學者. 大家分享下心得.
我都係上YOUTUBE睇片同參考各大FORUM高手們o既心得同教學.
頭型要圓,我自己覺得就係用錫紙蹉個心時要做圓d實d, 舖o個塊泥之前係
自制3A , 勁~~~~~~~~~~~~~~~~ :handshake:
老實講

好掂!!  我已經比你毒親
搞到我都想學整