Toysdaily 玩具日報

查看: 11470|回復: 11

[劇場創作] 海賊劇場—邪惡反擊戰

海賊劇場—邪惡反擊戰

上回提要:
話說魔導士胡薩屠竟然敗了給海賊之後,心心不憤,下定決心要報一戰之仇……
(詳見:http://toysdaily.com/discuz/view ... 6766&highlight= )

胡薩屠:上次竟然會輸,好唔抵,我一定要報仇!

胡薩屠:不過我最近夜歡星像,竟然比我係月面上見到D野……

胡薩屠:就係呢個魔法陣啦~

胡薩屠:以我使用魔法多年既經驗,呢個魔法陣,應該可以招喚到最強最邪惡既壞人架!哈哈!我要用佢向海賊報仇!

豪獸神:魔導士?你想攪咩呀?點都好啦,一定唔方係好野!我阻止你!
胡薩屠:你有呢個本事咩?

胡薩屠:魔法招喚~~~~~~~~~~~~~

胡薩屠:出黎啦~~~~~~~~~~~`

胡薩屠:邪惡的紫色豪獸!
豪獸神:吓?紫豪獸?

胡薩屠:邪惡的紫色豪獸,馬上同我收拾佢!
紫豪獸:係!主人~~~~~

豪獸神:黎咪黎!我唔怕你架!

紫豪獸:接招啦!電光毒龍鑽!

豪獸神:電光毒龍鑽!?王小虎?

紫豪獸:再黎多招!盧山星龍霸!

豪獸神:盧山星龍霸!?紫龍黎左呀?
紫豪獸:我個紫色龍頭,簡稱咪係紫龍LAW!

豪獸神:你個王小虎+紫龍的混合體,叫我點打呀?

胡薩屠:哈哈!呢個魔法陣效果唔錯喎,再招先~~哈哈~~

豪快王:胡薩屠!我係唔會比你係度為所慾為既!

胡薩屠:豪快王,我一早就預左你會黎架啦,所以一早就準備好……

胡薩屠:出黎啦!
豪快王:嘩!做咩有對金刀架?莫非……

胡薩屠:我早就已經招喚了呢架暗黑海賊船!

豪快王:這…這個竟然也可以招喚?!

胡薩屠:暗黑海賊船,比佢見識吓你既力量啦!
暗黑海賊船:係!主人!

豪獸神+豪快王:吓?唔係呀化?

胡薩屠:哈哈!你地而家見識到我既實力啦!哈哈,賊船,立即合體!

暗黑海賊船:係!主人!

胡薩屠:哈哈!豪獸神、豪快王,你地死期到啦!黑暗豪快王、紫豪獸,同我上!
黑暗豪快王、紫豪獸:知道!

紫豪獸:盧山龍飛翔
豪獸神:仲有新招?

豪快王:哼!咁我就華麗地上啦!
黑暗豪快王:……

黑暗豪快王:試下我既快刀啦!

胡薩屠:襯佢地打到咁亂既時候,就等我再招喚多個邪惡人物先!

豪快王:凱!快D去阻止佢啦!
豪獸神:我都知要阻止,不過……

豪獸神:咁既環境,完全走唔開喎~~~
豪快王:哼~~~

胡薩屠:哈~另一個招喚來啦!!!!!!!!!!

胡薩屠:出黎啦~~~冰極爆龍合體!

豪快王:什麼來的?

豪獸神:呢個係冰極爆龍合體,係爆龍戰隊既其中一個最利害的敵人

胡薩屠:冰極爆龍合體,同我冰封佢地啦!
冰極爆龍合體:主人!冇問題!

冰極爆龍合體:嘩~~~~~~(噴寒氣)

豪快王:你會噴好巴閉咩?我會噴火添呀!

豪快王:出黎啦!魔法龍!

冰極爆龍合體:嘩嘩嘩嘩嘩~~~~~~~~~~
魔法龍:嘩嘩嘩嘩嘩~~~~~~~~~~

魔法龍:嗚~~~(暈咗)
豪快王:魔法龍~~~你做咩暈呀?

豪獸神:冰極爆龍合體係2002年既作品,一出場就比爆龍合體打倒了,照我估計,佢應該係02年被打倒後就一直沉睡到而家,呢差唔多十年黎都冇刷過牙,所以一開口就會有陣好勁既……味道,我估魔法龍應該係頂唔住陣味暈左呀!
豪快王:吓?有冇攪錯!?

胡薩屠:哈哈!豪快王,我好快就會招喚埋月球上最強既戰士,你輸硬啦~哈哈~~

豪獸神:可惡!
豪快王:一定要阻止佢,但可以點做呢?

風雷丸:各位大人,等我黎啦,我冇鼻架,聞唔到佢啲口氣!

豪獸神:好!
豪快王:靠你啦!
風雷丸:冇問題~~
冰極爆龍合體:你以為你會夠我打咩?

風雷丸:打過咪知LAW~~風雷腳!

冰極爆龍合體:都有D料到喎!試下呢招啦~~冰極爆龍鑽~~

風雷丸:哼!我都唔執輸,忍風飛標!

胡薩屠:海賊們,我係唔會放過你地既,比你地見識下我既超時空招喚啦!

胡薩屠:出黎啦~~~~黑金牙吠獅!
黑金牙吠獅:嘩~~~~

豪快王:竟…竟然有牙吠獅?

黑暗豪快王:不但如此,我地仲可以合體架!
黑金牙吠獅:嘩~~嘩~~

黑暗豪快王:完成!黑C豪快王!

胡薩屠:哈~~海賊們,你地已經冇勝算啦~~

豪快王:可惡!等我都叫牙吠獅黎幫手啦!

豪獸神:唔好呀,如果呢隻真係千年前果隻,咁佢就會係百獸神,我地隻牙吠獅打唔過佢架!
豪快王:吓?呢隻真係就係果隻千年古屍(獅)?

豪獸神:我建議用炎神之力會好D
豪快王:咁好啦~~出黎啦~~~~馬赫獵鷹

馬赫獵鷹:我黎啦~~~

豪快王:海賊合體,炎神豪快王

豪快王:我地決勝負啦!
黑C豪快王:好!

豪快王:幣~~原來炎神合體會委過對方,打起上黎唔著數~

馬赫獵鷹:想高啫,包起我身上啦~~~

馬赫獵鷹:飛行形態~

馬赫獵鷹:飛垉就夠高啦~~~
豪快王:做得好~~~
黑C豪快王:我唔會怕你既~~

胡薩屠:佢地而家打到咁亂,係時候招喚埋月球上最強的戰士啦~~哈哈~~

豪快王:胡薩屠!等我黎阻止你!

胡薩屠:黑C豪快王同我阻住佢~~
黑C豪快王:係~~~

豪快王:可惡,阻住晒過唔到去~~凱快D阻止佢呀~~

豪獸神:我都想~~但我而家自身都難保呀~~~~
紫豪獸:哈哈~~~我要騎牛牛呀~~~~~
豪獸神:我唔係牛呀  ~>.<~

紫豪獸:你講大話~~明明咁大對角係頭頂,點會唔係牛呀?我要騎牛牛呀~
豪獸神:我唔係牛呀~~風雷丸~~你去阻止胡薩屠先啦~~~

風雷丸:唔好意思呀各位大人,因為我都有D自身難保呀……
冰極爆龍合體:哈~~~去死啦~~~~

胡薩屠:哈哈~~你地已經冇可能阻止我完成最後既魔法啦~~~

胡薩屠:最~~~強~~~招~~~喚~~~

風雷丸:唔通我地真係阻止唔到佢?

豪獸神:唔好呀~~~~~

豪快王:出……出……出黎啦~~~~

胡薩屠:嘿~嘿~~

胡薩屠:出現啦~~月球最強的戰士~~~

豪獸神:點…點解得個頭架?
豪快王:可能唔同既星球會有唔同既文化差意…

胡薩屠:哈哈~~~豪快王~~明年今日就係你既死忌啦~~~

胡薩屠:發揮你既力量啦~~月球戰士~~~

豪獸神:原來月球既戰士係會變型既~~~

胡薩屠:哈哈~~我既黑暗軍團完成啦~~

馬赫獵鷹:唔理佢有幾強,點都要打倒佢~~
豪快王:當然啦~~~

胡薩屠:我既黑暗軍團,殺晒佢地!

……………….

月球戰士突然出手……

一拳打去胡薩屠~~~

黑C豪快王:你做咩呀?

胡薩屠:月球人,你想做反呀?

超級地隱俠:我就係月球上的正義使者--超級地隱俠

豪獸神:YEAH~原來係正義既伙伴~~

超級地隱俠:我過黎幫你地啦~~~

胡薩屠:好!咁就等我你都收拾埋啦~~~

胡薩屠:黑暗豪快王~係時候解放你既力量啦~~~
黑C豪快王:好!

黑劍豪快王:變型!黑劍豪快王

豪獸神:咁我地都出真功夫啦~
豪快王:好!
馬赫獵鷹:我等左好耐啦!

完全豪快王:完成!完全豪快王

黑劍豪快王:我地再決勝負啦~~~
完全豪快王:最釨啦~~~

黑劍豪快王:黑暗大斬刀

完全豪快王:完全豪獸鑽~

黑劍豪快王:咁勁既?擋得住?

完全豪快王:哼?我都未盡全力~

黑劍豪快王:咁寸?黑獅火焰~~~

完全豪快王:手指飛彈~~~

黑劍豪快王:黃金大刀~~~

完全豪快王:一手接住~~
黑劍豪快王:什麼?

黑劍豪快王:點會咁架?

完全豪快王:到我出手啦~~~

完全豪快王:鐵甲飛拳~~~~

黑劍豪快王:OH~~NO~~~

黑劍豪快王:我…我輸啦…

完全豪快王:完全豪快王,WIN

風雷丸:跟住到在下啦~~

冰極爆龍合體:等我做你對手啦~~

風雷丸:冇問題~~
冰極爆龍合體:咁我地就一招生死啦~~~

風雷丸:咁好啦~~~出黎啦~~~魔法龍
魔法龍:嘩~~~~

冰極爆龍合體:放馬過黎啦~~~

風雷丸:上啦~~~魔法龍

冰極爆龍合體:嘿嘿嘿….(冷笑)

風雷丸:…………..

個標….尾手了

冰極爆龍合體:哈~~看來你輸….哦?!痛….幾時…..

倒下了~

風雷丸:風雷丸,WIN

豪獸神:等我黎打低你個反骨仔~~~

超級地隱俠:有本事你就黎啦~~~

豪獸神:盧山昇龍霸

超級地隱俠:我擋~~

豪獸神:竟然接得住?

豪獸神:電光毒龍鑽

超級地隱俠:小兒科~~

超級地隱俠:你就只有這些本事嗎?

超級地隱俠:咁我反攻啦~

豪獸神:好~~好~~好強呀~~~

超級地隱俠:比你見識下咩叫真功夫啦~~

超級地隱俠:正義魔動力~~正義魔動力~~

超級地隱俠:出黎啦~~大地神劍~~~

超級地隱俠:受死啦~~~

超級地隱俠:知我利害未/

豪獸神:胡薩屠,你D 0靚都死晒啦~

胡薩屠:……

超級地隱俠:你亂用我既魔法陣,我唔可以放過你架~

完全豪快王:你點都唔夠我打架啦,放棄啦你~

風雷丸:忍忍忍忍忍忍忍

風雷丸+超級地隱俠+完全豪快王:胡薩屠,受死啦~~

胡薩屠:我唔會咁易死架,我一直都保持人馬形狀,係因為…

胡薩屠:方便走佬呀~~88~~~

超級地隱俠:想走?冇咁易~~~
完全豪快王:算啦~~由佢走啦~~打死左佢就拍唔到下一個劇場架啦~~

超級地隱俠:&#21523;?咁…咁…我地而家應該要做咩呀?
完全豪快王:呢層就當然係….

風雷丸+超級地隱俠+完全豪快王:多謝各位欣賞^^
好掂呀師兄, 我等你下一集:71:
十卜:71:........................
:71:非常掂,太有趣了
多謝各位支持呀^^

拍得很棒:71:

不過在下有個小建議, 那就是 "背景"  :36: 由於拍小劇場非常麻煩, 而且也得花很多時間, 我覺得假如背景沒有弄好會略顯美中不足:80: 建議可以找大型照片 (比如 山川`毀壞的大樓`城堡 等等......的大型照片作背景) 也可以用大片的白布把桌子蓋起來效果會更好:shiny:像現在整個背景都看到 滑鼠`電腦螢幕`筆 等等.......會使整個畫面感覺有點凌亂, 個人覺得有點可惜:78:
以上建議參考一下:61:
我都系咁認為,求其搭幾張白紙影效果應該都唔錯,有背景圖就更正了
回復 9# maohung888, 熊吉

的確是好建議, 我會好好地執個位出黎拍劇場架啦,
因為我自己見到都覺花呀=.=
回復  maohung888, 熊吉

的確是好建議, 我會好好地執個位出黎拍劇場架啦,
因為我自己見到都覺花呀=. ...
jaffehung 發表於 20-12-2011 09:51 AM

呵呵.......接受建議就好, 加油! 期待未來看到更棒的劇場:71: