Toysdaily 玩具日報

查看: 20298|回復: 44

[玩具報告] 期待已久 Marvel Legends --- 6" Black Widow

期待已久的6" Black Widow 終於入手了,賣點是除了Captain America 2 Black widow 造型頭雕外,加送The Avengers Black widow 短髮造型頭雕, 對想集齊6"Avengers角色的朋友來說,實在極之吸引。可惜的是配箱數量不多,令大部分玩具店都以捆綁式套裝銷售,推出至今仍然很難以正常價購買得到。

玩具的兩款面相跟真人有80%相, 長和短髮造型的雕功造功很精緻; 面相上色不錯,眼及嘴唇上色亦仔細,唯一不滿是眼神,總是向上望。衣服是SHIELD的黑色緊身衣,衣服左右兩邊配上深灰色,加上銀色線條及臂章印有SHIELD標誌, 雙手帶上手套,手呃,皮帶及鎗套,造型跟電影很接近,缺點是鎗套不能放鎗,腰帶連接鎗套的皮帶是分開的,目的是為了加強可動性!

可動性方面,頸是球形設計,沒有上下移動關節,只能夠輕微抬高及低頭,手和腳都是一貫正常Marvel legend 女性素體關節設計,手睁和膝蓋能夠兩斷屈曲,足踝貼地關節,跪地,分腿等動作都應付自如! 缺點是手腕沒有上下屈曲關節,而且雙腳關節太鬆,站立比較困難,令評分大打節扣!

配件及武器方面,只多加了一對手掌,武器完全欠奉。

個人認為這款Black Widow是Marvel Legends 系列中最漂亮的一款,除了難以站立,沒有武器及配件外,其他各方面都合乎小弟要求,見意Black Widow & Avengers fans們入貨。

http://gumng522.blogspot.hk/2014/06/marvel-legends-infinite-series-6-black.html
師兄係邊度入?:)
當年AVENGERS MOVIE 1 有冇出 NICK FURY ? (太耐唔記得左:()
當年AVENGERS MOVIE 1 有冇出 NICK FURY ? (太耐唔記得左)
goldwater 發表於 4-6-2014 11:38 AM

當年 nick fury 係跟 thor 1 & captain america 1 一齊出, 個系列好似叫avengers assembly
當年 nick fury 係跟 thor 1 & captain america 1 一齊出, 個系列好似叫avengers assembly
avengers2012 發表於 4-6-2014 11:50 AM

噢..... TKS

原來我未入...... :61:
回復 5# goldwater

呢隻而家貴... :76:
手槍也不送一柄實在太過份了...

肘關節有兩段? 為啥我看不出來:44:
回復  goldwater

呢隻而家貴...
Assassin 發表於 4-6-2014 12:58 PM

等佢再出先入.... 呢排訂左同入左好多野, 荷包重傷 {:1_229:}
請問你隻HULK換左邊一隻果頭呀?謝。
想集齊 6吋 電影Avengers ,e隻 BW 可以話係 must buy item:78:

同埋面相黎講可以話係孩記少有地出色,

不枉我咁辛苦早幾個月搵到入屯門先搵到隻正價番黎xd

想集齊 6吋 電影Avengers ,e隻 BW 可以話係 must buy item

同埋面相黎講可以話係孩記少有地出色,
...
神打魔帝 發表於 4-6-2014 02:21 PM

我覺得幾正都唔值高追{:1_222:}
我覺得幾正都唔值高追
edmondphk 發表於 4-6-2014 02:38 PM

我都唔讚成,但最後我以小炒價買了,差不多近1魚,為儲齊6"avengers, 蝕小小都無計。
我都唔讚成,但最後我以小炒價買了,差不多近1魚,不過入
為儲齊6"avengers, 蝕小小都無計。
avengers2012 發表於 4-6-2014 03:01 PM

即係近3魚入?
新一批我去反斗肥趣都見唔到
恭喜入手,
請問這張黑寡婦拿的武器
是出自哪裡呢?

感謝

即係近3魚入?
新一批我去反斗肥趣都見唔到
edmondphk 發表於 4-6-2014 03:05 PM

今日問過MBox間斗城都仲未返貨,我都唔想食抄價:no:而家每日都去一去斗城:56: