Toysdaily 玩具日報

查看: 15743|回復: 15

[改造交流] 冷門嘢 - 魔雪奇緣 Frozen 12" Doll 安娜公主換 Obitsu 1/6 素體

琴晚玩咗啲冷門嘢...Disney Princess 12" Doll
Frozen - 安娜公主
不過個素體實在唔多掂,其實Disney絕對有能力做得更好,
於是換咗個Obitsu 1/6 body,感覺唔同晒,活動能力高咗,又唔會太大分別。
首先要將個頭同舊素體分開
好彩衣服都可以用返
DSCF6610.JPG DSCF6612.JPG
右邊係舊素體,無乜活動能力,左邊係Obitsu
DSCF6613.JPG DSCF6614.JPG
搞住咁多先,遲啲試吓repaint!
頸短左D, 可以加返長佢~
回復 2# MAX

OK! 執執佢!!
好正,靚哂,連身栽都升級
師兄,
依隻要幾多錢呀?
回復 5# 靈魂的夢

你講迪士尼嗰隻定obitsu?
Disney 嗰隻 3 魚!
樓主,請問 係邊樹有售? thx。:77:
想 買愛沙 和 安娜 比小女 …… 其實早前已上淘寶 睇過,不過貴,係香港 又見晤到有 ……{:1_201:}
回復 7# roystoy

香港斷咗好耐,愛莎喺外國同樣斷市,可能奧斯卡效應,
我經外國同事幫我買,但都淨係買到安娜,
再經公司平日寄版順便一齊寄至免郵費。
我見到淘寶有,不過驚係老翻,唯有捱貴貨。
回復  roystoy

香港斷咗好耐,愛莎喺外國同樣斷市,可能奧斯卡效應,
我經外國同事幫我買 ...
borisasf 發表於 6-4-2014 01:35 AM

謝謝樓主 回覆。:77:

其實 早已 與小女在戲院看了這電影,當時未察覺 小女 對兩姊妹的喜愛,最近 該戲出碟,再次 燃起 小女喜愛之心,故小弟 尋找 該戲之玩具(發覺樓主 這款人偶正是最佳之選),以備 獎勵之用,可惜 香港找不到,淘寶 不敢(值)淘 ……; 希望 他朝有緣。
另,如有緣買到,我想 我也會學 樓主 買個body,換身玩下 ……  {:1_203:}
回復 9# roystoy

發現韓國玩家已做repaint, 正好多!
http://blog.naver.com/zoo108329/80207546687
原來滴滴尼野都可以玩得咁專業!勁:71:
終於 買左 安娜與愛莎 (同阿女 行豆豆城見有即買); 當時 即時上也虎 睇下其他 版本,發覺 樓主 (場內版,1對價錢與現貨一樣)是比較精美,靚的,奈何女女 心急,還是即買了 ……
回復 12# roystoy

斗城近排真係返咗幾款,細
回復 12# roystoy

現時流通在外的有兩款,一是Mattel出品的,另一款是Disney Store出品,不知豆豆城賣邊款呢?Roystoy大大可影幅相睇睇嗎?
回復  roystoy

現時流通在外的有兩款,一是Mattel出品的,另一款是Disney Store出品,不知豆豆城賣邊款 ...
borisasf 發表於 27-5-2014 02:07 AM

sorry,小弟太耐無post相,都晤記得點上載 ……; 我買果2盒 盒面有廸士尼 貼紙的,本來 買2隻 各2魚有找,點知 返轉頭 買,愛莎無晒,要買貴1魚果款 (用水可在其衫 描番d花紋出來),而安娜 果款則上身服飾是畫上去的,坡風 和 下身裙則可除下的 ……