Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] MMS162 Classic Predator Special Edition

大大的圖真的太神了,可否分享下setting 同心得,小弟努力學習中....
Dick.Po 發表於 9-12-2011 09:19 PM

哪裡哪裡, 大家都拍得很棒!
我這次其實也是使用美國隊長拍攝方法: (5樓有打燈設置)
http://toysdaily.com/discuz/thread-171282-1-1.html
以及同帖子第58樓的ring lighting一起的加成效果!
願大家都努力攝影拍出心目中完美的人偶形象!
超細利燈光,相信大大也花了心神
缺陷消失得無影無蹤,尤如替他伸冤一樣
很想知到大大可有ps? 調過dy ...
Oldcat 發表於 9-12-2011 09:38 PM

我PS只有用neoImage裡的"去霧"功能, 也就是縮小Max/Min圖片的色階讓圖片對比大一點.
還有一點適當銳利化!
好正!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
訂左無後悔!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
傳媒(樓主是內地兵人網版主)/有名氣的BLOG友優先得到/借得產品係正當公關手法,一D都唔使奇怪。

其他 ...
catcat 發表於 9-12-2011 10:15 PM

感謝師兄解釋, 其實我自己也有開個論壇(台灣版友居多), 可搜尋"figure hobby club"便知! =)
我PS只有用neoImage裡的"去霧"功能, 也就是縮小Max/Min圖片的色階讓圖片對比大一點.
還有一點適當銳利 ...
lukazou 發表於 9-12-2011 11:24 PM

謝大大指教:77:
搬家後將重新擁有書枱這物體,可以多實習了:78:
頭像被屏蔽
Why does your Classic Predator look likes official sample from HT, I don't believe it's the mass production from Toy Hunter...where did you get bro?......:58:
Hottoys:The Predators-Classic Predator ( Photo Review) -By: LUKA

It*s special version with Preda ...
lukazou 發表於 9-12-2011 03:04 PM

它的脚板好像不能平站的吗。。???
傳媒(樓主是內地兵人網版主)/有名氣的BLOG友優先得到/借得產品係正當公關手法,一D都唔使奇怪。

其他 ...
catcat 發表於 9-12-2011 10:15 PM

所以一日大貨未到手,一日都唔好咁老定住:45:
都底係影相高人果幾隻特別靚丫,定係人人大貨都係咁先?
其實有上開依幾個台既都知道,有幾位人兄每次都未派大貨佢地就有貨先,都底係真心分享?定係打手廣告行動?就真係天知地知佢地先知...:67:
希望件甲的金屬感,不是由燈光形造出來,至於頭雕,好明顯係加返D黑色上去,其他同台灣版沒分別,例如眼睛無 ...
聶風 發表於 9-12-2011 10:43 PM

唔係哇,對眼好明顯唔同喎大哥,之前台灣係欖核眼頭尾尖尖地架嘛,而家係似番個版係細全圓丫嘛,至於上色,有玩開噴油都知唔係話加番黑色就做到的
HT 代理人???
i just pick up my order today ( Hong Kong ) !! very very good wor .... not like the Taiwan version !!
HT 代理人???
Hellguy 發表於 10-12-2011 02:17 AM

係咪代理人我就唔知,不過依幾位優先玩家出既post理面都不約而同地都為ht解畫同力撐質素好...比我一種表面上出係post分享,但實側暗地裡就續少咁做廣告行動...
例如"唔駛驚冇事喎,我真係唔覺有咩問題喎"由或搵資料"幫高度解畫"等....越講越似飛買不可咁,睇睇下差d以為自己睇緊大陸電視台思想改造式電視廣告咁...
都係果講,希望係我亂諗野同人人都有靚大貨玩啦,希望唔好係特別人士果幾隻特別靚啦...
幾位影家點解唔等HT 出大貨先POST相
重要同一日出3個攝影POST
重要再加顏色標題 真令人想多了
全部都係攝影高手先有貨:34:
全部都係攝影高手先有貨
kenchi 發表於 10-12-2011 03:50 AM

齋係攝影高手先有貨都還好...最怕係攝影廣告高手先有貨就...:38: