Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Marvel Universe Thanos/Adam Warlock & Mr. Sinister/Gambit Comic Pack

師兄唔好人人話無問題,就覺得自己唔啱!
我始終覺得孩記近排出的MU越來越無誠意!
gumng 發表於 7-12-2011 08:42 PM

下年啦 頂提完尼wave就有新境象  可能而家啲repaint都係銷售策略姐
一間間
kennyli1017 發表於 7-12-2011 08:46 PM

甘尼個你都岩 不過都未至於要爆粗丫 要夾硬講steve roger都唔用槍 小小設定問題姐
其實Mr. Sinister喺有少少番抄Colossus嘅造型.  某啲外傳更攪gag, 例如Earth X Mr. Sinister Colossus.  我覺得問題唔大, 但唔係無問題.

起碼有新parts, 袍, 大脾, 腰帶, 唔係repaint.

係缺少啲修長感, 但現今嘅Mr. Sinister 簡唔中都幾壯.
一間間可以噴上去,銀武士胸甲可以拆得架!所以我就話用銀武士body+新parts!
就算用巨鋼body, 至少都改下 ...
gumng 發表於 7-12-2011 03:28 AM

你自己拿返隻Silver Samurai上手睇吓啦!明顯地佢嘅胸甲係同上身一件過喎!
咩叫"+新parts",差唔多全隻要新整喎!
唔係唔讚成孩記出d 有進步和有水準的玩具,而係你吹毛求癡
算啦!你都唔明我想講咩!好奇怪大家只注重出得似唔似?反而唔注重玩具有沒有改進?出得似不是應有的要求 ...
gumng 發表於 7-12-2011 06:24 AM

我可以話俾你聽,Quicksilver+Wonderman果pack喺外國俾DD+Bullseye搶手好多囉
唔係"大家都接受孩記不停用舊嘢",而只係你完全唔能夠接受重用
我可以話俾你聽,Quicksilver+Wonderman果pack喺外國俾DD+Bullseye搶手好多囉
唔係"大家都接受 ...
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 11:35 PM

CANCEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 11:35 PM

CANCEL!!!!!!!!!!!

Quicksilver+Wonderman HK無人要, 最平 魚半都有, 反而DD 接近3魚, 只可以話外國熟悉呢兩個角色!!
我一直都無話我唔接受重用舊BODY REPAINT, 改都唔改下, 我無否認!!
你自己拿返隻Silver Samurai上手睇吓啦!明顯地佢嘅胸甲係同上身一件過喎!
咩叫"+新pa ...
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 11:34 PM

就算 整過隻有咩問題?? 我又唔係好明點解一定要重用? 多D關節,可動好D不好嗎?
Silver Samurai都7成係新PARTS LA!
反對不停REPAINT, 完全咩都唔更改就係吹毛求癡?? 咁我認!!
真心講玩得MU越耐我就越覺得孩記偷雞!!
我覺得作為消費者,如果用過百元買一舊得 4吋(大約)高o既 Figure ,用o既只係舊玩具o既REPAINT,根本自己改都得,駛乜等你出,覺得玩具商無誠意,鬧下都係人之常情。
因為手臂
相信e個 size ge手臂有唔少
起碼換反對手 la
我見616 ge sinister 手臂唔系咁
ps 我無睇過佢  ...
kennyli1017 發表於 7-12-2011 07:29 AM

孩記如果將隻thanos repaint 連頭雕都唔改,就當新角色噤賣,睇吓除了我之外,有無人出聲!
gumng 發表於 7-12-2011 07:31 AM

唔明果個係你,就算喺漫畫入面,好多角色剩係睇個樣既都好似樣,尤其係女角,如果著便服有時真係唔知邊個打邊個
咁請問玩具用返同一個頭雕又有咩問題?
Quicksilver+Wonderman HK無人要, 最平 魚半都有, 反而DD 接近3魚, 只可以話外國熟悉呢兩個角色!!
我一 ...
gumng 發表於 7-12-2011 10:55 AM

HK冇人要只係因爲HK人唔識呢兩個角色
唔明果個係你,就算喺漫畫入面,好多角色剩係睇個樣既都好似樣,尤其係女角,如果著便服有時真 ...
Devil_Fudou 發表於 8-12-2011 05:17 AM

師父,照你噤講,孩記點解唔用 x23 body + 舊配件 + 舊頭雕?
可動好咗,點解要退步用舊嘢呢?
HK冇人要只係因爲HK人唔識呢兩個角色
Devil_Fudou 發表於 8-12-2011 05:20 AM

好多角色我都唔識啦!
好似cable, thanos, thor 果3 個friend, spiderman d 敵人,我都唔知佢來歴,買唔買係睇佢出得好唔好,似唔似,可動高唔高!
如果全部用舊body, 咩都唔改,咪一樣無人買!