Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Marvel Universe Thanos/Adam Warlock & Mr. Sinister/Gambit Comic Pack

呢wave全部都要~~ :shiny:
呢wave全部都要~~
車仔 發表於 7-12-2011 12:50 AM

Give me five !:57:
ching 可唔可以介紹下adam同sinister?
hang 發表於 6-12-2011 10:38 AM

Adam Warlock 係出自Fantastic Four 嘅一個人造人, 本身擁有好強大嘅力量.

頭上嘅綠寶石由High Evolutionary 由, 叫Soul Gem, 可以吸收靈魂.  其中一個故事, 要面對入咗魔嘅未來version, Adam Magus.

Adam Warlock 係當年大event Infinity Gauntlet 非常關鍵嘅人物, 同Thanos有不解之緣.  當智取Thanos 之後, 六粒Infinity Gem 就分比六位唔同嘅人守護, 叫Infinity Watch.

Adam Warlock - Soul gem
Drax the Destroyer - Power gem
Gamora - Time gem
Moondragon - Mind gem
Pip the Troll - Space gem

第六名成員就比較秘密, 但最後發現原來比Thanos.

但當年打敗Thanos時, Adam Warlock利用Infinity Gauntlet 嚟去除正邪兩種人格.

及後嘅Infinity Wars 就係打邪惡嘅人格 Adam Magus
Infinity Crusade 打過份絕對正義嘅人格Goddess.

及後嘅GoTG年代,我諗兄會補充到.
must buy this 2 set!
when is it?
今次要入晒了~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
希望價格不要坑爹,都要買的~~
上胸改左, 加斗蓬, 叫做有D改善, 無TONY, THOR 頭咁離譜!!
不過夾硬將 佢轉色變成奸角, 感覺怪怪的!!
gumng 發表於 6-12-2011 10:46 AM

如果我話俾你聽連上胸都冇改呢?應該同boxset Colossus上胸一樣
但就算係咁又有咩咁怪?
你其實知唔知Mr.Sinister係點既樣?
如果呢隻整得似既話,返用body又有咩問題?
定係你覺得每隻都要唔同body先合理?
OMG
想爆粗
上 wave ge Tony頭已經好離譜
kennyli1017 發表於 6-12-2011 10:14 AM

問埋你,你係咪覺得每隻figure嘅每一part都要新造先合理?
而完全唔理隻玩具整得似唔似個角色?
問埋你,你係咪覺得每隻figure嘅每一part都要新造先合理?
而完全唔理隻玩具整得似唔似個角色 ...
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 11:40 AM

唔係
有當然最好
但系無可能囉
因為個模都系唔平
所以重用系無可避免
但重用都可以用都好
用反 dr strange 都可以好型、好似

用multiple man真系好奇怪

即使要用multiple man
油反金色
將果D灰色野做圍住個頭ge金色東東會合理d lo

純屬個人意見
如果我話俾你聽連上胸都冇改呢?應該同boxset Colossus上胸一樣
但就算係咁又有咩咁怪?
你其實知唔 ...
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 11:38 AM

作為消費者更係有新body就用新body先至最好,而且用新模同造得神唔神似無底觸,唔通孩記越做越hea,反而值得鼓勵?
頭雕都無改過就repaint, 你唔覺得離譜嗎?

模價貴就更加借口,一款舊body一定唔止重用過2,3次,咩嘢成本都返哂來,問題根本係孩記有無心去搞!

回復 22# Devil_Fudou

同意 :78:
我睇一隻figure都係睇佢似唔似, 唔係有冇重用body :74:
不過同一個body有新version唔用, 用舊version就怪雞d (好似shadowland dd) :38:
個人認為呢隻相似度絕對合格
唔係
有當然最好
但系無可能囉
因為個模都系唔平
所以重用系無可避免
但重用都可以用都好
用反 d ...
kennyli1017 發表於 6-12-2011 11:41 PM

的確,呢隻Stark用Dr.Strange頭或者會好d,又或者油金色會好d
所以我都覺得呢隻唔係好掂
但係請問隻Mr.Sinister有咩問題要令到你想爆粗咁嚴重?
除了sinister都想要呢:shiny:
作為消費者更係有新body就用新body先至最好,而且用新模同造得神唔神似無底觸,唔通孩記越做越hea,反而 ...
gumng 發表於 7-12-2011 12:42 AM

如果整得似整得好嘅,開唔開新模有乜關係?
咩叫孩記越做越hea?可能你玩得好美玩,就算係俾你哋d HK消費者擺上神檯既Toybiz都大把重用body㗎啦~~
Mattel嘅DCUC仲更加離普,基本上嚟嚟去去都係得果幾款body

講返Mr.Sinister,你如果唔知佢咩樣,就自己上google search吓!
就算喺漫畫入面,佢同Colossus都有7-8成相似
如果孩記出佢都開新模而唔用返Colssus嚟改,我只會覺得佢多九餘

你咁不滿,不如你講吓呢隻MU Mr.Sinister有咩咁唔好,有咩咁唔似啦!
如果整得似整得好嘅,開唔開新模有乜關係?
咩叫孩記越做越hea?可能你玩得好美玩,就算係俾你 ...
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 02:44 PM

我係話覺得怪,無講過唔似!
我反而覺得孩記可以做得更好,為什麼要用舊body repaint? 有新body又因咩要去用舊body? 等之後可以用新body再出,再賺多次錢?
好似近期2 wave MU, 所有女角都係舊body, 為什麼呢?
你講的toybiz,又有無之投訴過佢用舊body repaint?我唔相信無!

雖然我知我講咩孩記都唔會理,但至少我唔會麻木到,見到孩記不停用舊嘢repaint, 仲越來越過份,越來越差,都覺得無問題,仲讚好!