Toysdaily 玩具日報

[新品消息] Marvel Universe Thanos/Adam Warlock & Mr. Sinister/Gambit Comic Pack

除了sinister都想要呢
手榴蛋包飯 發表於 7/12/2011 02:41 PM

呢PACK可合伙:DD
我係話覺得怪,無講過唔似!
我反而覺得孩記可以做得更好,為什麼要用舊body repaint? 有新body又因咩要 ...
gumng 發表於 7-12-2011 02:04 AM

如果你覺得怪,咁你應該怪創造Colossus同Mr.Sinister呢兩個角色既作者點解要將佢兩個整得咁似樣,而唔係怪Hasbro hea!

"為什麼要用舊body repaint? 有新body又因咩要去用舊body?"
咁請問有咩新body適合Mr.Sinister?

我當年的確冇咩聽過有人投訴Toybiz重用body,可能因爲當年冇咩人好似你咁覺得"重用body=罪"
我覺得有d不滿係累積既,依次係似但好似隻psylocke咁佢唔用新素體都算,連髮型都唔改 真係完全唔似 見完依兩wave依家又見佢重用舊野真係好難怪人嘈佢 不過我認同依隻係幾似鋼人
如果你覺得怪,咁你應該怪創造Colossus同Mr.Sinister呢兩個角色既作者點解要將佢兩個整得咁似樣,而唔 ...
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 03:15 PM

銀武士個body +新件,可動性一定更好!
無錯!for me, 重用舊body, 不停repaint,  仲越出越差,有新設計又唔用,等遲d又再用新設計,再出一次同一角色,就好有問題!
其實我反而想知你點解會覺得孩記噤做會無問題?可能你無硬食過MU repaint 的狼人,spiderman, Thor & hulk!
銀武士個body +新件,可動性一定更好!
無錯!for me, 重用舊body, 不停repaint,  仲越出越差,有新設計 ...
gumng 發表於 7-12-2011 02:45 AM

Silver Samurai?! 手腳完全冇間條!而且個身明顯係盔甲嚟!手臂仲要係衫袖嚟!請問點啱用?

我重來都冇話過我覺得咁樣冇問題,我只係話用Colossus嚟再Mr.Sinister冇問題!

而用新body重出呢個問題我之前已經同你討論過
so far真正"重出"嘅,就只有最頭果幾wave出過但又出得唔好既出名角色
而而家出,但係又唔用新body既,大部份都唔係出名既角色
我唔係Hasbro員工所以我都唔可以代表Hasbro説話
但我覺得,係因爲呢d角色人氣有限,所以Hasbro先唔會落多d成本落呢d角色度,所以先唔用新body
而我覺得呢d角色之後跟本就唔會再用新body重出
Silver Samurai?! 手腳完全冇間條!而且個身明顯係盔甲嚟!手臂仲要係衫袖嚟!請問點&#2 ...
Devil_Fudou 發表於 7-12-2011 03:59 PM

一間間可以噴上去,銀武士胸甲可以拆得架!所以我就話用銀武士body+新parts!
就算用巨鋼body, 至少都改下頭雕,同足踝的可動!
似乎你都係唔讚成孩記出d 有進步和有水準的玩具......唉!
其實重用有咩問題姐?最緊要適合個角色姐,我覺得尼隻sinister無咩問題,俾而家個新body佢反而細隻左無哂霸氣,你話新一wave隻隻都重用repaint又有唔似嘅問題當然要少下佢,不過一無新body就嘈就唔係幾合理,好似daredevil個body都可以叫重用咖,又唔見有人嘈
mr sinister+gambit個pack幾正,
可惜gambit 得支棍:70:
thanos+adam warlock真系唔知adam warlock要離做咩
其實重用有咩問題姐?最緊要適合個角色姐,我覺得尼隻sinister無咩問題,俾而家個新body佢反而細隻左無哂霸 ...
hang 發表於 7-12-2011 04:28 PM

算啦!你都唔明我想講咩!好奇怪大家只注重出得似唔似?反而唔注重玩具有沒有改進?出得似不是應有的要求嗎?有改進反而唔值得注視?
你諗諗夜魔俠two pack, 點解比同期出的two pack更好賣,更多人讚,可能會明我講咩!
大家都接受孩記不停用舊嘢,我都無嘢再講......
我覺得尼隻真係ok 亦唔算無誠意 尼個算係中碼body都適合佢 其實尼類中碼角色我無記錯都係出過兩三隻 再開發新素體都唔經濟 所以我接受到 如果每次無進步都要嘈下 甘對一件原價少於一百蚊嘅玩具太高要求啦 起碼尼隻都有新part 我記得師兄你通常有新part都好少嘈 做咩thanos唔小要小尼隻呢?
因為手臂
相信e個 size ge手臂有唔少
起碼換反對手 la
我見616 ge sinister 手臂唔系咁
ps 我無睇過佢 ge漫畫
剩系睇過e個網http://marvel.wikia.com/Mister_Sinister
如果616有個造型的話
我收反果句
我覺得尼隻真係ok 亦唔算無誠意 尼個算係中碼body都適合佢 其實尼類中碼角色我無記錯都係出過兩三隻 再開發 ...
hang 發表於 7-12-2011 08:06 PM

孩記如果將隻thanos repaint 連頭雕都唔改,就當新角色噤賣,睇吓除了我之外,有無人出聲!
因為手臂
起碼換反對手 la
ps 我無睇過佢  ...
kennyli1017 發表於 7-12-2011 08:29 PM

你指太粗?定係有一間間?
因為手臂
起碼換反對手 la
ps 我無睇過佢  ...
kennyli1017 發表於 7-12-2011 08:29 PM

師兄唔好人人話無問題,就覺得自己有錯!
我始終覺得孩記近排出的MU越來越無誠意!
你指太粗?定係有一間間?
hang 發表於 7-12-2011 08:42 PM

一間間