Toysdaily 玩具日報

查看: 8272|回復: 36

[玩具報告] 必讚精華:Starwars傳說中之聖物!!Mail-away “Rocket Firng” Boba Fett 3.75"

請先click以下網址,知道比物的珍貴來歷。

http://www.youtube.com/watch?v=BsXVwZeLLIo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ChT1P53Rx_o

竟然比我在街買到!:38:

Hasbro傳說中之聖杯!!mail-away “rocket firing” Boba Fett figure

竟然比我在吉吉堆賣剩的Starwars 3.75"中見到,我知到朋友Odysseus有興趣在Starwars Vinage黑card版的figure發展,不過佢嫌新出的太Detail太可動,想找舊Kenner嗰D。:30:
Wa!咁咪要找30幾年前又未開的Starwars 3.75"figure? Ebay天價喎!

但今日竟然比我找到佢要求,即刻幫佢買左,仲想送比佢賀生日。:77:

誰知,今日search返先知隻Figure唔小來頭:63: ,而家我想縮沙自己收埋了,
太珍貴了,執到寶,問天羅唔到。:35:

以下小弟如有錯誤,請各位指正:64:

話說30年前1978-79年,Kenner同Starwars想力谷新壞蛋角色Boba Fett,

所以搞左個"買4送1"的宣傳,只要買4個Starwars 3.75" figure再寄回印花,就可獲寄回一隻"Rocket firing" Boba Fett 3.75"figure!!

誰知............這一隻"Rocket firing" Boba Fett 3.75"figure從未寄出過,冇人收到因為...........
........

吓!!安全問題,冇火箭飛旦?!

變左一支射唔出的飛旦!!

從此,mail-away “rocket firing” Boba Fett figure就成為神話傳說喇!!!:34:

30年後.................

為紀念Starwars30週年,Hasbro把傳說成真!!!把火箭飛旦改為合安全標準,再以相同Mail Away方法,把Starwars情意結夢想實現!!!

買5送1

我手上就有1979和2010版比一比!

2010版用返30年前Prototype樣,再改良安全問題飛彈。

30年前Prototype

今次主角: mail-away “rocket firing” Boba Fett figure

Hasbro傳說中之聖杯!!mail-away “rocket firing” Boba Fett figure

最緊要的跑仔.........

傳奇再生!!!:71:

網上當然是抄價!:he:

再來個新舊對照

上5"下5" 放了什麼?

問魯卡斯la!!!

集体比較............................

多謝收看,大家開心嗎???!:65: :shiny:
回復 4# 無明:

有冇白盒跟? :30:

呢隻係上年mail-away figure。今年係呢隻:

Prototype Armor Boba Fett

呢款白色Boba Fett係當年拍攝電影時的造形,但最後都無採用:38:
原來之前vintage卡上貼著free boba fett是指這個啊{:3_146:}
So out of a scale of 10 how happy are you?
what is吉吉?係咪吉X島?
回復 9# 韋小寶

haha Interested?
回復 6# 韋小寶

白色好靚仔,不過沒個種流“民”既味道。
awesome collection!
嘩大大咁都俾你係吉吉搵到?! congrats!!!!:71:
呢隻我想要好耐.....不過炒到上天:59:
唉我去吉吉d貨唔係爛晒就係咩都無:56:
係咪白盒個隻?
我上年動漫送左一隻
係咪白盒個隻?
我上年動漫送左一隻
玩具Kenny 發表於 1-12-2011 07:30 PM
送?...................................?買野送?:x