Toysdaily 玩具日報

呢度係討論區定係抽水區?

頭像被屏蔽
一句講哂.
錢作怪.
炒得起就讚,炒唔起就插.
炒唔起買左就插,但係炒得起冇買到一樣照插.
我都覺得 12' 吋區很高登, 有時見d大大出post分享下, 點之回應係插到隻野飛起, 有時唔係話批評唔講得, 但有 ...
good886 發表於 22-11-2011 01:12 PM

所謂欲加之罪, 何患無詞~
靚 --> 多人買 ---> 插炒, 插人後追推高巿, 插唔出多d貨, 插人後追點解唔早訂, etc
唔靚 ---> 少人買 ---> 插 HT, 插所謂死士, 插咁你都買笨實, 插EB唔爭氣, etc
還有億萬野過你選你插~
回復  good886

totally agree ...見好多次有巴打用好好心機去影相post上黎...d回應居然係 "個樣唔得, 隻 ...
蝦您波凸 發表於 22-11-2011 02:48 PM

之後既回應係: 「Post 得出黎預左人睇預左人 Comment, 唔想俾人評價咪唔好 Post!」
其實樓主係唔妥d人d post 好低水準
市場決定一切,   qc 差, 價格貴 自己等變做死貨

出圖的確可以毒人,  不過大家都明白 圖可以ps 執過先出, 好多人都會睇左實物先決定...
買玩具既好多都係成年人, 唔會聽人講幾句就中毒
take it easy, 好多人都係想表達一下已見, 唔係個個都另有目的既....
其實版主都盡量move一d不相關嘅post去市場區架啦。

小弟有時都會覺無引,影一輪相出分享post,點知比d無聊post浸沒....
我都覺得而家相少了, 但多人討論隻野是升定跌, 好似買股票......
不過, 希望大家(玩家)仍然用平常心去討論, 我都明白有言論自由, 你喜歡討論什麼也可以, 但希望大家都懂得尊重自己和其他人.
本來抽水就係一種討論既方式.
一定會出現.
你唔鍾意既,,,見到人地個topic都明白係果種內容 你咪唔好入去囉
部份(大)香港人嘅本質~~~:ar:
有D人仲心存天真思想!
以為弾下多決點就會小人買跌價!
你估你地真係玩評家咩?
If you really care about the quality, I will see it by myself.

If you want to know about the "market", at least you might guess what is happening  :unhappy:
認真你便輸!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

回復 11# ckc882000

有一部分人,就算like隻野,
但係唔知佢本人冇買到,定係冇錢買,一樣照插. . .

唔只12"版係咁,市場集中區一樣插依樣插果樣. . .
真心. . .如果真係買到心頭好,都唔會得閒上黎出post啦. . . .
低水準既post 周圍都有ga la, 好似tf forum 果邊咁, 話說 mp09出version 2 , 就有d 白痴仔出post話 " 出version2 wor,咁買左兩隻version1 既師兄咪好甘??”之類,根本好多人買玩具,玩玩具,就唔得閒買完仲成日睇住隻野升定跌,宜家好左好多呢類人,的確好冇癮