Toysdaily 玩具日報

查看: 14836|回復: 68

呢度係討論區定係抽水區?

今時今日已經冇必要再在TD上跟人討論一隻Hot Toys figure係靚定唔靚.
回歸原點,自己喜歡既就買,唔理人講乜,咁就輕鬆好多.
上TD本為分享樂趣,而家換來只係煩煩煩.煩膠4步曲分別係.

1)公布名單即抽水
一有新野公布就抽左水先,點解出呢隻,點解唔出個隻,又係呢個系列?有冇搞錯呀!!!一定好貴啦!又要搵錢供樓呀?

2)有辦你睇冇得唔插
出左隻辦,當然要插下佢有乜唔好,就算真係樣樣好,都仲可以插價錢,插隻野個辦咁好,8成貨不對辦.

3)看圖作文PHOTO HUNT
外國到貨,出埋POST話OK,只要有人用d打爆光,勁close up,冇白平衡過既相去做photo hunt,d人就會快幾個字時間去開photo shop畫線,同你講個頭點樣厚左2mm,D夾口闊左0.2MM....

4)公認好貨,一樣再插
更好笑係,明明有幾款係好OK,佢地都可以搵到位開插水文,好似有篇SUPERMAN咁,一隻"好野",無情情都要開post LABEL為"應該係HT最後一隻好野"咁佢有乜好呀?又冇圖跟,又冇寫POINT,完全係意味不明.

結論
TD其他區都唔係咁,好正常,惟獨是12吋區質素真係要以恐怖黎形容...
個所謂12吋專區已經係吹水地帶,一批自稱愛好12吋Figure既人
好似完全唔希望HT做番好,同EB一齊出番D好野再鬥過,如得佢死就開心.
你地咁討厭呢間野,做乜仲要好似一堆蒼蠅一樣,見到夠屎都要狗沖埋去食?食完又嫌自己口臭?

:78::78::78::78::78:

我路過~ 只能說 買黎玩既用家 同 睇完就吹既作家 分別~
認真便輸了。take it easy man.
toysng 發表於 22-11-2011 11:34 AM

x 2
即使係吹水區, 就如其名, 都係吹下水~
講真, 好野吹唔啖, 衰野吹唔起~
今時今日已經冇必要再在TD上跟人討論一隻Hot Toys figure係靚定唔靚.
回歸原點,自己喜歡既就買,唔理人講乜 ...
Toro 發表於 22-11-2011 11:08 AM

作為一個理智嘅成年人
自己識分析邊D comment有道理, 邊D無道理架啦
有道理咪參考下, 無道理咪ingore
再唔係大大你齋睇相唔睇字咪一天都光曬囉
hey bro , take it easy , 吹水區係咁架喇 , 逢HT必插, 逢新品必插 ,...
"應該係HT最後一隻好野"呢D咁既POST更加毫無根據 , ...非常非常主觀既POST...:38:
D 人吾插邊有平野執喎!
好野插吾跌、衰野吾插自己跌:x
toysng 發表於 22-11-2011 11:34 AM

x3 good point :he:
有冇聽過一句野叫世俗人既眼光?
世俗就係咁,明明係一種娛樂都搞到好似受苦咁,窮盡一生既時間去吐苦水,又要咒罵人、又要關注人地生產商老細既置業情況、又驚呢樣驚果樣、又話要去消委會投訴又話集體報警,我覺得連玩玩具都搞到咁大壓力真係好可悲,我唔係話生產商冇錯,我相信法律會將權益判俾正確既一方,但係咪真係去告人先?係咪真係去消委會投訴先?鬧既人就多、真係去做既人又有幾多個,我覺得好魔犬慟哭破囉!

我o係呢度晨早就已經只係睇自己有興趣既玩具post既第一頁,連拉落去都廢事,岩既就買唔岩就唔買,HT我都唔鍾意佢貨不對辨,咁我點呀?咪唔買囉!我自從綠魔之後一隻都冇買過,根本唔使鬧。

樓主,大家都唔同世界既人,你咪當睇唔到佢地d留言,會好過d。
我都覺得 12' 吋區很高登, 有時見d大大出post分享下, 點之回應係插到隻野飛起, 有時唔係話批評唔講得, 但有d真係夾硬搵野黎批, 搞到d回應變晒插插插, 或者講價錢貴貴貴, 搞到樓主本是開心分享, 但最後個post變了質..........................
隻野靚吾靚係自己覺得,like 就買,unlike 就say no !
正如呢度好多人贊3A D 野得、正、抵玩!我睇完都係不值一囇!
樓主係想TD 好,就post 自己影的相比大家睇,吾好理有冇覆,好過打呢D 文章!
有冇聽過一句野叫世俗人既眼光?
世俗就係咁,明明係一種娛樂都搞到好似受苦咁,窮盡一生既時間去吐苦水, ...
ase 發表於 22-11-2011 01:08 PM

agreed. 做得差,市場自然會淘汱
回復 10# good886

totally agree ...見好多次有巴打用好好心機去影相post上黎...d回應居然係 "個樣唔得, 隻眼好有問題 "...咁既回應, 有冇理過對方感受架....
感覺係十二吋區好多 '玩家' 出 POST 係為左 '吹風' .........
支持樓主!事實上呢度真係有好多成曰自相矛盾的人:42: