Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 3.75 令人不能忘懷的四大才子~~通天奇兵( The A-Team)

要多謝大ken兄呢個正post, 亦都戥你高興呢個post可以成為精華.
小弟細個時都有買舊版a-team, 當年係galoob ...
Firewalker27 發表於 24-11-2011 09:30 AM

多謝 Firewalker27兄你的支持就真:)
不知 Firewalker27兄提到的迷你先鋒版通天奇兵,是否我魂牽夢縈的那一套呢?
有無相欣賞下?
好開心有咁多ching分享,細個d感覺返哂來,
ching們講的 knight rider都有看過,
唔知有無大大見過佢的 ...
大ken 發表於 24-11-2011 01:48 PM

:74:替身使者係會互相吸引!
一個強大既post就會得到支持!

……你又話G i joe有大量武器可以俾a team用…係時候啦!:p
回復  原罪
播完通天奇兵之後, 就係鐵甲奇兵, 不過都有一個鮮為人知既名, 話說knight rider未係星期日播個 ...
Firewalker27 發表於 24-11-2011 09:48 AM
2. 叫 automan (唔記得中文名喇), 個主角係警局電腦專才, 後尾用電腦做到個超級英雄幫佢手. 印象中只記得個電腦人有個幫手, 叫"飛鑽", 可以塑造任何物件使用, 例如車, 直昇機等. 最攪笑係個電腦人開車個陣, 轉彎永遠都係直角轉.  
E個我紀得,轉彎永遠都係直角轉,哈哈,當年Steve Job未發明圓角吧:34:
來緊出一架1:18的A-Team Van, 款色是跟舊電視劇版的,超正,-Hot Wheels Elite Cult Classics - 1:18 Scale A-Team Van

當然價錢仲正~~盛惠 $114.9~~~~~~美金

我都係玩我個架已夠了,這架買返來都係用來供奉多~~
替身使者係會互相吸引!
一個強大既post就會得到支持!

……你又話G i joe有大量武器可以俾a t ...
原罪 發表於 24-11-2011 01:57 PM

Gi JOE實在有不少,故武器真是各式各樣都有,配給水牛他們用也是任君選擇的,
反而現在我有點衝動想破開架車個後門,看看可否造個武器格納庫,
到時再搵GI JOE 的武器充實一下,
但要先仔細研究下架車個結構先
來緊出一架1:18的A-Team Van, 款色是跟舊電視劇版的,超正,-Hot Wheels Elite Cult Classics - 1:18 Scale A ...
大ken 發表於 24-11-2011 11:29 PM

唔平啊…
請問適合咩比例既人物玩具?
呵~呢套應該係其中一套經典科幻電視劇~
原罪 發表於 24-11-2011 01:10 PM

嘩!無敵鐵金鋼都出動埋,勁呀!這個小時候必追看的
好似仲有個女版的無敵鐵金鋼的~~是嗎???這個反而有點模糊了
回復  原罪
播完通天奇兵之後, 就係鐵甲奇兵, 不過都有一個鮮為人知既名, 話說knight rider未係星期日播個 ...
Firewalker27 發表於 24-11-2011 09:48 AM

AUTOMAN,我也有印象,我細個都幾鐘意佢藍色發光的身軀,有點Tron的影子
架直升機都好型呀
2. 叫 automan (唔記得中文名喇), 個主角係警局電腦專才, 後尾用電腦做到個超級英雄幫佢手. 印象中只記得個 ...
無明: 發表於 24-11-2011 02:44 PM

我只係記得架直昇機個樣,
架車係點樣的呢????要想想
唔平啊…
請問適合咩比例既人物玩具?
原罪 發表於 24-11-2011 11:40 PM

1:18就正正係我今次買通天奇兵的比例,亦即一般玩開如GI JOE,星戰等的3.75
唔知有無大大有興趣會入手呢?有就好了,可以大開眼界,
因為這架像真度應該會很高
嘩!無敵鐵金鋼都出動埋,勁呀!這個小時候必追看的
好似仲有個女版的無敵鐵金鋼的~~是嗎???這個反而有點模 ...
大ken 發表於 24-11-2011 11:41 PM

http://www.youtube.com/watch?v=qcba-ZgtsT4&feature=related
你要就有架啦!:67:
我只係記得架直昇機個樣,
架車係點樣的呢????要想想
大ken 發表於 24-11-2011 11:45 PM

http://www.youtube.com/watch?v=ggagsyeKP8k
要車有車!:67:
呢套野都應該睇得幾眼花:30:
1:18就正正係我今次買通天奇兵的比例,亦即一般玩開如GI JOE,星戰等的3.75
唔知有無大大有興趣會入手呢?有 ...
大ken 發表於 24-11-2011 11:47 PM

俾3.75玩…但過千銀…
小弟真係無咁既能力…
希望有其他人入左出下相。
Gi JOE實在有不少,故武器真是各式各樣都有,配給水牛他們用也是任君選擇的,
反而現在我有點衝動想破開架車 ...
大ken 發表於 24-11-2011 11:40 PM

:67:好大功程…
難度應該唔細…試下去模型區問下高手有無計。
要車有車!
呢套野都應該睇得幾眼花
原罪 發表於 24-11-2011 11:55 PM
:71: Great Link!!..........