Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 3.75 令人不能忘懷的四大才子~~通天奇兵( The A-Team)

回復 14# 大ken

係...不過玩具緊係想多 d 野玩...劑係玩聲光好似冇咩癮 wo~
cool! really love the van!
i remember the program is at weekend? Mr T always get drug in the milk i ...
Grimlock 發表於 21-11-2011 12:41 AM
應該是星期日晚,好以八點,一家大小,70歲公公最看西片,飛車爆破最啱。我最愛頓胎,mr.T的創造力和喪榮的瘋狂及憂默感!!

可知Hasbro是世上最好的3.75"專家?別的廠家別苛求了!:71:
回復  大ken

係...不過玩具緊係想多 d 野玩...劑係玩聲光好似冇咩癮 wo~
36韜 發表於 21-11-2011 09:06 PM

(個人)兒童向炮唔要仲好
回復 17# 無明:

yes, my dad's favourite!
人形蜈蚣~~ 正呀.......:66::66::66:
cool! really love the van!
i remember the program is at weekend? Mr T always get drug in the milk i ...
Grimlock 發表於 21-11-2011 12:41 AM
應該是星期日晚,好以八點,一家大小,70歲公公最看西片,飛車爆破最啱。我最愛頓胎,mr.T的創造力和 ...
無明: 發表於 21-11-2011 09:55 PM

無明 兄全對,我肯定電視版是在星期日晚亞視播的,而在同一時段,先後播過幪面超人black等系列,還有一套講架車有人工智慧的美劇(忘記了名字)都好正~~實在令人懷緬的時光
期待看看Grimlock 兄幫鈍胎改頭換面,有無得看看???
順帶一提,電影中便重做了為何鈍胎會怕坐飛機~~坦克飛降那幕,好鬼誇張,但有創意
回復  大ken

36韜 發表於 21-11-2011 09:06 PM
(個人)兒童向炮唔要仲好
kennyli1017 發表於 21-11-2011 11:08 PM

一般玩具多些特別裝備玩更係開心d
但這架van就勝在像真度高,所以我贊同kennyli1017,我都不想有太多打抱,飛彈在這架車上,
我反而想車尾可以打開門,俾我放d槍,架生(GI JOE有大量),咁就正了
絕對感動,細個好鍾意睇的,好文!!

勁呀!ching對通天奇兵的愛,d公仔有架車,即刻醒晒
"快啲搵通天奇兵啦,佢哋一定可以幫到你既!"睇到呢度,仿似時光倒流,感動到:79:呢套野首創d車打則飛,之後d劇好似Hunter都係copy佢
當年亞視同一個時段,重有Knightrider(人工知能車),佢好興在假日左右播配音劇

話說新辦桑榮面相有似舊版pick lick 仔:43:
無明 兄全對,我肯定電視版是在星期日晚亞視播的,而在同一時段,先後播過幪面超人black等系列,還有一套講 ...
大ken 發表於 22-11-2011 11:47 AM
人工智慧的美劇我記得!!!

但通天奇兵是一家大小的至愛!!你好難想像,一家17人口在200呎公屋內看通天奇兵看得入神的奇竟!!:38:
無記錯,人工知能車當年應該譯做"鐵甲奇兵",配音應該是Black的黃志成
回復 21# 大ken

i...didnt know how to fix the broken neck....didnt customize yet.....
架VAN好型!!!
恭喜成為精華post!:77:
絕對感動,細個好鍾意睇的,好文!!
Dick.Po 發表於 22-11-2011 01:47 PM

恭喜成為精華post!
原罪 發表於 23-11-2011 12:50 AM

勁呀!ching對通天奇兵的愛,d公仔有架車,即刻醒晒
"快啲搵通天奇兵啦,佢哋一定可以幫到你既 ...
toycoffe 發表於 22-11-2011 02:02 PM

多謝Dick.Po的欣賞及原罪兄
和toycoffe兄兩位電影達人的支特 :$
看來各位都是同小弟一樣是看相同電視劇長大的70後吧?
兒時的電視劇真係好吸引,
能刺激到大家同好一起討論,看來今次這架Van真係無買錯!