Toysdaily 玩具日報

查看: 4281|回復: 19

[吹水專區] 看果套咁的「萬凰之凰」真係火都黎..

無得擇,食飯時間阿媽鍾意睇。
但真是睇到火起...

選角差,劇情弱,人物無吸引力。

依個皇帝,無皇帝的霸氣,更無皇帝的心繫家國...
國家大洪,萬民係水深火熱之中,佢居然重可以晚晚高床軟枕搞胡囧!!
堂堂皇帝,有正事不管,走去審單後宮命案,國難阿大佬!!
明明就係一個垃圾昏君又口口聲聲為國為民,我...請你好好放低!!

皇帝做不好,咁做個男人呢?
依頭同萱圈山盟海誓,果頭走去同年輕貌美又好玩的胡定思搞埋一堆,
OK,當你要負起傳宗接代的負責。
咁你仲要一臉天真咁同萱圈講"後宮無鬥爭"...嘩我真是請你好好放低!!!!
依D唔係天然呆,係真onX阿!!
係無能富二代依個群組中,你都算猛如龍lu,容我叫你一聲大哥嗎?!

OK,咁皇帝的確唔係個個都英明神武心繫家國,
歷史上都有數之不量的昏君,之但係作為一個出鏡率甚高的主角,
點解要搵陳錦鴻黎拍,貪佢唔靚仔唔有型?(偏偏他今次又唔係演許文彪!!)
OK就當正正就是要演一個平庸昏君,咁點解要擺個昏君出黎刺激觀眾?
香港仲唔夠多昏君?辦公室仲唔夠多昏君?
點解你要設計一個令人討厭的昏君出黎仲要佢成日出鏡?
好像金枝肉葉咁,個皇帝好日唔出一次鏡唔得咩?

最重要既係,一個咁樣的廢柴點解萱圈會真心鍾意佢?
你係咪想我信呂麗君真心鍾意大劉遮?!
睇電視娛樂消磨時間啫...駛咁認真咩?
可以返房玩玩具ga ma

:(我對上一次開電視機個開關都應該係農歷新年咁上下時間。
呢五年睇電視既時間加埋都唔夠兩個星期。公司雖然都有兩部電視但放係度幾年都係開過幾次最後都係收埋入盒放埋一邊。
我以為家陣已經無乜人睇電視~
原來仲有~~
車...

剩係班清廷後宮皇后妃嬪... 個個「大腳八」就已經要OO... 啦...

認真就輸喇...

呵呵呵...

小櫻上
有胡囧囧已經要放棄唔睇啦……

""你係咪想我信呂麗君真心鍾意大劉遮?!""

有時會奇想......係另一個平行時空, 大劉同何生, 不是大富豪, 而是住公屋的伯伯.....:@
不過都算係公屋富戶(唔好咁極端), 係個屋邨街市到有當小生意(希望不是領匯的....), 幾十年儲儲埋埋有幾百萬cash+其他投資, 那麼在那個平均時空的呂麗君, 甘比及幾位234奶(設定上不是大陸女人, 要同這個時空一樣:74:).....仍然會"嫁"他們嗎??:65:
睇電視娛樂消磨時間啫...駛咁認真咩?
可以返房玩玩具ga ma
聖鬥士JACK 發表於 18-11-2011 10:30 PM

容易認真起來係我既缺點...

我對上一次開電視機個開關都應該係農歷新年咁上下時間。
呢五年睇電視既時間加埋都唔夠兩個星期。公司雖 ...
太歲 發表於 19-11-2011 01:29 AM

我主要都係睇新聞...不過食飯時間家母鍾意睇,我就咁半強逼睇左幾集...又火足幾集...

車...

剩係班清廷後宮皇后妃嬪... 個個「大腳八」就已經要OO... 啦...

認真就輸喇...

呵呵呵...
...
小櫻 發表於 19-11-2011 01:34 AM

係wo清朝開始流行扎腳...

有胡囧囧已經要放棄唔睇啦……
K動戰士渣古 發表於 19-11-2011 02:18 AM

胡囧係怒火街頭都仲OK好睇,不過係依套劇化個鬼五馬六的濃妝就真是好惡頂...
仲要時不時擺個自以為好有霸氣好奸的表情出來我真係接受唔到...

""你係咪想我信呂麗君真心鍾意大劉遮?!""

有時會奇想......係另一個平行時空, 大劉同何生, 不是大富豪,  ...
00_GUNDAM 發表於 19-11-2011 07:48 PM

...簡直D說,「如果大劉係普通人仲會唔會有後宮」下話?

如果要討論依個,不過到底果解甘比依種貨色可以揮底"除了年歲任何一樣野都好過甘比的呂麗君"仲好啦...
老實說,呂麗君老過她但都仲靚過她,仲係博士tim!!依個咁既"醜女甘比"到底有咩咁利害呢...
我有個舊同事話:"如果呂麗君係刀仔鋸大樹,甘比就係徙手劈爆整個森林!!"
頭像被屏蔽
我對上一次開電視機個開關都應該係農歷新年咁上下時間。
呢五年睇電視既時間加埋都唔夠兩個星期。公司雖 ...
太歲 發表於 19-11-2011 01:29 AM

My last TVB show were "尋秦記" & "阿旺"......
皇帝第一印象想起張達明...

不過有本事令好多師奶追劇你都咪話...
gabriel 發表於 20-11-2011 05:00 PM

要 C 9 鍾意睇,離唔開幾條橋:
迫害妄想症、
不孝子女妄想症、
含__妄想症(有個字唔識打)、
婚姻破裂妄想症、
被靚仔暗戀妄想症、
第二春妄想症....

睇埋睇埋,想冇妄想症都難.....:72:
回復 1# 隨感一亡魂
套野我都睇到訓著...
不過阿昏君個PART我又沒什意見,男人好多都係咁啦,
呢頭為國為民,個頭高床暖枕...身邊都見唔少啦.
呢頭海誓山盟,個頭兒女成群...身邊直情有唔少啦.
男人就是這般模樣,作為一個昏君佢唔算好,不過都稱職...
至於點解要搵個昏君出來...呢D劇情唔來個昏君點講呀??

反面問題不在D仔,而在D女呀!!
宣萱小姐D口白個個都時裝劇咁,唔一定唱大戲咁,但睇下雪心姐的一時風雅一時霸道,真係無得比...
個胡仁兒小姐的隻眼大隻眼細的明顯用力過度的狠心表情睇到我呢...真係見識到什麼是由外而發的浮誇...
皇帝第一印象想起張達明...

不過有本事令好多師奶追劇你都咪話...
gabriel 發表於 20-11-2011 05:00 PM

慣性收視是很可怕的...
唔...你咁樣講一講就好像件事又真是合理左...
吐糟G1成習慣之後我似乎對腦殘劇的角色要求太多...

不過最後果句我就咁覺得,依套野的重心始終係一班潑婦勾心鬥角,
偏偏就成日播阿昏君係度懶係憂國憂民做乜鬼...
昏君好好地箐躲在銀幕在懶係憂國憂民就夠了吧...

咁你搵雪心姐黎比又殘忍左D...
一個正常人做古裝邊有可能有前粵曲人的水準阿...

"由外而發的浮誇... "XDDDD
我心目中的鄧萃雯演的如妃才是藏不住的霸氣,是皇后是不二之選。
而胡杏兒樣貌的天生不足下(即係咁,佢唔係樣衰,但係個妝...)
我已經唔多想睇佢果樣...
再加上果D低能計謀...

相比地胡定茵演的魔女更有吸引力,起碼真係識咋嬌跳舞搏同情...

順帶一提,因為依套劇我睇多左新聞...
多謝無記~
簡直D說,「如果大劉係普通人仲會唔會有後宮」下話?
:58:
真係好有個性,好有格調,好有品味.