Toysdaily 玩具日報

查看: 4063|回復: 15

[玩具報告] G.I. JOE 3.75 當紅色遇上黑色 SNAKE EYES 的秘術

一天,Snake Eyes遇到毒蛇黨紅忍首領 :

單對單,難不到Snake Eyes,....

一對五.....便勝負難分

如此
,唯有使用秘術~~多重影分身術

ROUND 1

ROUND 2

ROUND 3(在此嗚謝MARVELHand Ninja 特別演出)

ROUND 4

ROUND 5

玩物簡評:

SNAKE EYES - Version 04~~

此BODY另有一隻Version 04 City Strike,是配有攀山裝備的(之前我的POST"
3.75 G I JOE 形象百變Snake Eyes"有介紹過)

而這一隻飛行版
,BODY結構相同,只是眼罩變了綠色,褲由黑色變了淺灰色
這個滑行LOOK
感覺似曾相識
~~變形金鋼電影第三集的特種部隊便像SNAKE EYES般在大廈中滑行的了

Snake Eyes - Temple Guardian   Snake Eyes -POCVersion 05   
Snake Eyes -POCVersion 08~~
三隻都是我十分喜愛的Snake Eyes
當中以Snake Eyes -POCVersion 08最受歡迎

Temple Guardian~~復古味好重,這隻勝在配件和武器多,頭罩都有4個

以上四隻都在我的舊POST中介紹過,在此不詳述了,有興趣可按以下連結看看:
3.75 G I JOE形象百變Snake Eyes

最新版的SNAKE EYES~~~
自從電影版的第一隻SNAKE EYES出產後,一直很期待孩記可以出一隻像樣一點的"素體"SNAKE EYES
但電影版的SNAKE EYES都有很多負擔在身,不能體現SNAKE EYES敏捷,機靈的身手特徵
,
本來電影版第一隻是有此效果的,但多出來的嘴和不合比例的身體,實在叫人失望

現在這隻新版便正好補完了,YEAH!!

紅忍~~
這套裝實在好玩,武器多,紅忍造形靚,身體比例好,著色準,是一套十分有水準的3.75
雖然附送的SNAKE EYES不是我喜歡的造形,但今次主角是班紅忍,非入不可也!!

SNAKE EYES大合照

謝謝觀賞!!

後記:
本來充滿熱血在BLOG中打了這篇介紹,怎知去到尾聲時,竟然變成一片空白
.....:50:
之前升級後,已十分不滿新系統的相片及文字處理,今次竟發生這些事,心中無名火起:*

:53: yahoo的垃圾blog系統升級後衰過以前十倍,都不知升來是否用來趕客.....發火中~~
原來有這麼一套紅忍啊:shiny:
混左隻marvel universe~~~~:71:
原來有這麼一套紅忍啊
手榴蛋包飯 發表於 12-11-2011 02:12 AM

呢個boxset係hk我都未見過~~~~~
回復 1# 大ken
support 大ken兄
其實我有個習慣, 我會係word度打晒先copy & paste返過去出post, 起碼自己心血saved 左唔駛一下無晒.
隻7pack snake eyes city strike, 如果你有睇gi joe resolute, 你就會知道.
呢個造型就係佢跳機, 降落時出過綠色眼罩.
佢跳機完全無用過降落傘, 係類似tf3入面d士兵滑翔降落. 不過卡通入面緊係唔係背著大舊backpack啦.
你想睇既可以去youtube度, 因為成套resolute都係得1個鐘.
回復 4# ernest1008
呢套5pack出左幾年
呢個boxset係hk我都未見過~~~~~
ernest1008 發表於 12-11-2011 08:39 AM
原來有這麼一套紅忍啊
手榴蛋包飯 發表於 12-11-2011 02:12 AM

回復  ernest1008
呢套5pack出左幾年
Firewalker27 發表於 12-11-2011 11:11 AM

正如Firewalker27兄所言,這套已有幾年歷史,都是之前在淘淘找到的,實在有驚喜的套裝:71:
混左隻marvel universe~~~~
ernest1008 發表於 12-11-2011 08:38 AM

哈哈,這隻mu實在好襯這套紅忍,
當我玩這四隻紅忍時,便想起佢了
加上我想介鉊我心中五大snake eyse,做個對戰,但又欠一隻
本來想放隻Storm Shadow 影,但我又想等新個隻出左先,,
故便借機俾佢上下鏡
回復  大ken
support 大ken兄
其實我有個習慣, 我會係word度打晒先copy & paste返過去出post, 起碼自己心 ...
Firewalker27 發表於 12-11-2011 11:10 AM

多謝Firewalker27兄的支持和建議
之前我都會用個word打左先,但後來為了配合圖片便無用這方法,
點知昨晚便出事了~~真係好火
其實唔止這情況,現在發現在blog中入相,配字常有不對位情況,
總之就弄來弄去,浪費時間,

講返隻snake eyes,電影真係瀟洒好多,起碼無左個大背包
Firewalker27兄是講這個綠眼罩look吧
套G I Joe Resolute真係好正!!多謝介紹:71:
回復 9# 大ken
yes 就係呢個

題外話, 下年會上gi joe電影版續集, 好多係rise of cobra既人物都無留低, 最主要有繼續既, 只有:
gi joe: duke, snake eyes, 其他會有好多新人: roadblock, flint, lady jaye, jinx, joe colton
cobra: storm shadow, zartan, 新人: firefly
連導演都換埋, 今次新班底唔知會點???
小弟尚未找到合理價而且啱心水 ge snake eye…
多謝Firewalker27兄的支持和建議
之前我都會用個word打左先,但後來為了配合圖片便無用這方法,
點知昨晚 ...
大ken 發表於 12-11-2011 01:30 PM
Sorry咁遲先Support,之前miss左你個post...

我:42: 舊年做的劇場又係圖多字多,post緊上TD時,都會突然冇哂D野..................

就算我用Word先寫,再對返圖同字post返上TD,都會花不少時間呢!!

所以我好明白你心情:53:

你的GiJoe收藏真不錯呀!!:71:
小弟尚未找到合理價而且啱心水 ge snake eye…
kennyli1017 發表於 12-11-2011 11:45 PM

SNAKE EYES是gi joe中重要角色,其在GI JOE所出的3.75都算是最多產的了
但個人認為要稱得上合心意的主要是在電影版後期的出品,如我上面介紹的幾隻便好合我心意了
不知大大所指的合心水是指哪一隻呢?
正因為量多而質參差,故好貨自然搶手,搶手自然價高的了,
我個人認為只要價錢不是大炒得過份,如一般GI JOE都是一條魚內,俾多幾草都仍在合理範圍,很愛的便要付$了~~否則得個恨字
Sorry咁遲先Support,之前miss左你個post...

我 舊年做的劇場又係圖多字多,post緊上TD時,都會突然冇 ...
無明: 發表於 13-11-2011 11:18 AM

無明兄言重了,那有遲SUPPORT之理,你太客氣了:)
只要大大們有空入來看看,便已是欣賞了,不太介意是否留言
大家留言交流一下也是開心的,但始終不是每人也喜歡,不強求~~
其實我大部分時間也是CD-ROM呢:p
你的長篇劇場真係很用心機,如果我做了如你那般長的POST剎那間不見了,我會放棄的了~~
始終覺得Y記新的BLOG系統實在不太好用,不知有無其他大大有此感覺?還是我太笨未能適應???:(
SNAKE EYES是gi joe中重要角色,其在GI JOE所出的3.75都算是最多產的了
但個人認為要稱得上合心意的主要是 ...
大ken 發表於 13-11-2011 08:38 PM

一魚 多幾草尚可接受
但我見最平都多成十草wo==
有狼仔果隻我ok
但小弟找不到==