Toysdaily 玩具日報

查看: 7680|回復: 23

[新品消息] 被無視的極品 - NECA Gears of War 3 + Assassin's Creed Brotherhood

NECA無論係美國同香港都算小眾玩意, 真係唔明點解

美國一隻新出NECA figure (大約USD11-USD15)比一隻Mattel DCUC figure (大約USD15-USD20)平, 但DCUC 10隻有9隻都係咁玩法, NECA就隻隻唔同sculpt隻隻有個性, 但可能因為角色問題, 始終有收藏既朋友少之又少

最近新出Gears of War 3系列, 一向NECA既sculpts同上色都係高水準, 一開始已經知道GOW3系列關節量會大大提升, 但一玩上手都係有種 "嘩, e家咁既價錢咁既質素, 邊度搵" 既反應

Assassin's Creed 系列又係我最愛既玩具之一, 由Assassin's Creed既Altair已愛上NECA制作figure既方向, 外觀行先, 雖然可動性真係麻麻, 但觀賞性真係正, 之後既Assassin's Creed 2系列, 身上複雜既花紋NECA都整曬上去, 雖然可動性有進步, 但仍然比同比例玩具差, 到Assassin's Creed Brotherhood, 終於可以擺番幾個正pose

如果你無玩過真係唔會明我講緊咩

以下3隻figure一定3魚5有找 (SURPRISE!!)

Gears of War 3 - Clayton Carmine

Assassin's Creed Brotherhood - Legendary Assassin (白衫)

Assassin's Creed Brotherhood - Ebony Assassin (黑衫)

.

係咪好重口味呢 :78:
本來GOW3那幾款有點興趣, 但他們都缺了上臂一個旋轉關節耶...
剌客係咪用咗新body?
回復 2# 手榴蛋包飯

欠缺上臂關節的確可惜, 但新肩膀關節都算可以做到雙手持槍動作 :51:

回復 3# woowoobb

係新body, 下半身同Marvel Universe新astonishing wolverine同類, ball joint股關節, 加雙重腳關節, 腰有前後關節, 夠玩有突 :77:
回復  手榴蛋包飯

欠缺上臂關節的確可惜, 但新肩膀關節都算可以做到雙手持槍動作

回復  woowoo ...
Assassin 發表於 9-11-2011 10:14 PM

咁應該唔錯,不過已經有player art改嘅剌客,呢隻就可以pass
GOW3 must buy a set
我都係因為resident evil 4先迷上NECA,而家追返其他系列既野~
呢隻Ezio正過AC2 嗰隻多多聲.  我都愛不惜手!  其實最可惜喺無乜可能會出 Desmond Miles.....
Good stuff and support! :71:
回復 4# Assassin

i love the new leg join! previous i didnt buy some of the Neca is due to the old hip joints. good improvement!!!
我都有買到近期既白衫刺客同埋gow3卡敏

兩隻都真係極品
我自己雖然都有買play arts刺客 但覺得呢隻仲正
一來係經典白衫 二來個樣還原度好高 真係一流
希望黎緊一集中年ezio neca都會繼續出

另外gow3 卡敏真係好正 d紋身好靚
關節亦都好好扭 好好玩
期待第二set既柯爾 我自己gow最鐘意就係火車頭柯爾
同意,Neca嘅價錢同質素都係無得頂,不過就唔明點解無咩人玩咁...我就120%支持Neca喇!
GOW3 嘅Clayton Carmine勁正,必買!
Ching,咁近來Neca出果隻18吋Gort Predator 你又有無買呢?我o岩o岩攞咗,唔錯~
回復 7# 危險人物

有幾款舊既正野e家個價都超正, god of war II, ninja gaiden, assassin's creed :73:

回復 8# Duraxyll

等我去twitter搞搞大佬randy先 :66:

回復 9# Douglas.M.Saint

thanks for 德哥's support :77:

回復 10# Grimlock

the latest player select figures all utilize the new hip joints, sooo good :35:

回復 11# 白武男

Play Arts 個隻d關節搞到個樣好玩具, 但又做唔到蹲低動作, 反而NECA整體還原度好高, 面相我又較buy NECA多過Play Arts :52:

回復 12# 72吋Figure

同好 :$
1/4 Predator 之前都想買不過炒貴曬, 但呢隻Gort Predator始終係concept所以最後都係無入到, 不過我覺得絕對值回票價 :D
隻GOW 卡敏好得WOW!!!
毒到!!

又要科水了~~
如果mcfarlane做得咁好就正了