Toysdaily 玩具日報

查看: 5242|回復: 16

[詢問] Tony Stark頭雕應該配咩body?

小弟係12"新手,之前買左隻HT MK IV,想請教各位師兄個Tony Stark頭雕應該配咩body最fit?同邊道買倒?諗住襯西裝嘅。

謝謝。
narrow body is not too fit, (I tried this and not satisfied with it), use slim body.
其實好睇大大你買套乜西裝, 西裝cutting唔好乜波都無用~~ :36:
其實可以睇下Demon大大咁整都ok~~
http://toysdaily.com/discuz/thread-170143-1-2.html
我都學佢整左隻~~:he:
謝謝大大!

what about TTM-19?  is that something i should look at?  thanks.
我拎唔倒頸粒joint 出來........ 我都係MK4 Tony head with TTM-19 body
回復 6# garyso20012001 可以用條繩係個joint 位到q幾個圈(要實), 然後一拉就係=)
我拎唔倒頸粒joint 出來........ 我都係MK4 Tony head with TTM-19 body
garyso20012001 發表於 8-11-2011 09:10 AM

頭雕浸熱水,一拉就甩,七me!

Tony頭配新肌肉body著西裝唔好睇,要著背心至唔覺短頸,重可以晒肌肉,唔使浪費左個素體。

說起來好黑色幽默,小弟試過n咁多款body,最靚仔都係eb 4.1:

(不過比例上過左少少)

重有ttm-15,不過都係用左eb長頸:

最後係ttm16,加大量blu-tack
thx siumy and catcat

個頭甩左,粒joint 係條頸度:79:
我就用左TTM14~窄膊body,ACI長頸,ZCWO深色西裝,個人覺得都ok..!!!
回復 10# garyso20012001
用同樣方法得唔得?, 我要番屋企先望到點搞
我就用左TTM14~窄膊body,ACI長頸,ZCWO深色西裝,個人覺得都ok..!!!
kafai1978 發表於 8-11-2011 12:08 PM

大大,可否講比我知你以上所講嘅西裝,BODY可以去邊度買得到???(如不方便開名PM我都OK!)小弟係12吋新手,買呢D好野真係不知從何入手....錢唔係問題,最怕買錯野...
萬二分感激!!!!!

回復 13# LeO涼介

zcwo西裝皆wong地庫,1樓,2樓都有, ttm14見yahxx bid有得賣, aci頸就唔知(可能皆wong都有)

其實ttm14同18最大分別係邊??
回復 13# LeO涼介
西裝我響"雞旺"上兩層,好多軍事人偶o個度買,但好似已經唔多貨,
貴過3魚3就唔好入,聽聞今個月尾會再有貨返...!!!!
Body你可以上網bid,或者去銀X廣場o個度睇下...!!!
頸~我就響"便利店"度買...!!!
希望可以幫到你...!!!