Toysdaily 玩具日報

查看: 4216|回復: 28

[分享討論] 未玩過美系一問

想問下玩6" 應該入marvel lengeds 定係 marvel select ?
新手想了解下兩個系列有咩唔同, 或者邊個比較好
多謝多謝
Marvel Select比例其實係7",但係其實都時大時細,可動大多數都一般,而且出咗唔係好多角色
marvel select可動不高
但造形,qc好d
btw next year ml return:43:
MS D 大隻仔"擺"係度個陣真係幾好睇的! 有如STATUE! (自己個人意見)!
唔該晒師兄, 我想儲character, 比例大慨統一就ok. 主要想儲x-men (特別係wolverine), ca, thor, bulk, spiderman, 師兄們有乜建議?
唔該晒師兄, 我想儲character, 比例大慨統一就ok. 主要想儲x-men (特別係wolverine), ca, thor, bulk, spid ...
oneyau 發表於 5-11-2011 08:28 PM

mu?
ml?
ms?
mu=3.75"
ml=6"
ms=8"
ml or ms 都可以 :64:
其實ml 返出係咪 = ms 唔再出?
我見ms出年好似有隻綠魔黎緊...
回復 7# oneyau
ML 下年回歸
就個人而言
我會買ML 多過MS
因可動比較好
而且角色較多
就算MISS 左之前既 都可係淘寶 OR YAHOO 買返 散貸

不過MARVEL 真係一個大坑
我自THOR & X MEN THE FIRST 電影後
就對MARVEL 著左魔
5個月就有甘既成果............
仲有隻 DEADPOOL 係 淘寶到返緊黎...............
比條link 你
依到差唔多有齊 ml 曾出過既角色
http://marvellegends.net/vote/tournHelp.php
回復 9# ken138

嘩!! 呢條link超得, 唔該晒師兄
想問下買返以前D ML 係咪只係得拍賣呢個途徑?
ml or ms 都可以
其實ml 返出係咪 = ms 唔再出?
我見ms出年好似有隻綠魔黎緊...
oneyau 發表於 5-11-2011 08:58 PM

ML=HASBRO TOYS
MS= DIAMOND TOYS
http://diamondselecttoys.com/
回復  ken138

嘩!! 呢條link超得, 唔該晒師兄
想問下買返以前D ML 係咪只係得拍賣呢個途徑?
oneyau 發表於 5-11-2011 11:15 PM

仲有個較COMMON 既 DATA WEBSITE
http://www.marvelousnews.com/database/index.php?itemid=164

如果唔想拍賣的話
我諗要 煙士 個邊D 格仔先有
或者你可以等下 ML 回歸
XD

如果是我,會先買新出的ML+MS(便宜,好買),

再慢慢回頭收以前出的ML,以及大隻佬MS,

(大隻佬MS角色拿來搭6吋ML很棒阿!!!ML有的不夠大)

另外,MS有一些地台不錯,例如Dr.Doom還有Mephisto的椅子,

所以...不一定只收ML或是MS,建議可以都混著收囉~
真係唔該晒各位帥兄
今日終於忍唔住買先左ms既ca 電影版試玩, 發覺可動真係一般.
不過大路既post都擺到. 最緊要上色都唔錯, 係個樣木獨左得滯...
真係唔該晒各位帥兄
今日終於忍唔住買先左ms既ca 電影版試玩, 發覺可動真係一般.
不過大路既post都擺到. ...
oneyau 發表於 6-11-2011 02:28 AM

唉啊
下年avenger會再出6"cap ar
(今年有cap movie6"但負評較多so i dont suggest u to buy it)