Toysdaily 玩具日報

查看: 11492|回復: 24

[個人收藏] 大鐵人17 .首辦完成品.

頭像被屏蔽
q版來說算幾得意:71:
樓主,好耐無見!:65:

難得樓主肯出POST嘅,實係好野。

想請問關節短嘅質感係點處理架,上色上到好似戲服。:71:

見隻首辦要擺個四平八穩POSE,想必沉重異常。
咁正的分享唔讚唔得~ :71:
Insect shop:58:?

If the head is smaller, then it would be better.
Add marks for support! :)
恕我直言~
我自己都係大鐵人17o既fans,
由扭蛋、Q版、手辨、大膠到超合金等等..都有(古董天價品除外),
但當我見到呢隻o既時候,Sorry~我接受唔到囉...!!!
無論比例、質感都強差人意。
手腳短、頭同身體太大,而手腳黑色仿戲服部份,真係好似紙皮,
之前響鋪頭見到,店主話係初版,手、腳、頭、同黑色部份都會修改,
而且全隻會做舊化,但見到師兄呢隻"大貨版",確實同"初版"分別唔大..!!!
但呢隻好似只係土炮,而唔係同日本人合作架o咼...!!!
而且頭同身體亦係之外出過o個隻超巨大o既翻件修改版,
師兄有無俾人呃左呀...???
(個人意見、不喜勿插)
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
回復  kafai1978

大家研究交流一下,小弟亦有收集不同的大鐵人17玩具,這件首辦是根據戲服了的造型,所 ...
masterprince 發表於 4-11-2011 03:09 PM

如果大脾做長D,小脾做返大D,我相信會好睇好多,
不過大鐵人o既產品唔多,有人/公司肯出已經係好事,
市面有隻細o既翻件上色完成品手辨,大約12cm高,質數唔錯,
大約四舊左右,師兄有無買到..??
頭像被屏蔽
正嘢,我在螞蟻見過,強帖留名:71:
頭像被屏蔽
:71:似!
有風味!
小弟喜歡…但這種皺皺質感…確有點重口味,未必人人喜歡。

其實是頭太大?還是眼太大呢?:?
不過只是小瑕疵。
還是很有味道的一件產品,有點像有皺褶的超人吉田,不是人人喜歡。
頭像被屏蔽