Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] ES合金07 - 天威勇士

真係好毒呀 ! :75:
呢個post好毒...
死火, 入哂~~:no:
比合金魂還要正, 長期的等待是值得的
looking good~ :78:
but since i haven't got any toy from this series, i would have to pass on  this lu.... :67:
設計真是一流!!!讚!!
看到真係好想入手.

不過一想到家中之前的ES合金的QC,未有一隻不用換的,還有隻甩油 ...
warxv 發表於 3-11-2011 10:05 AM

想請問係邊換同幾耐先可以換?我的三一一號膞頭都甩漆>.<
how tall is it?

睇到呢個POST, 令我都未睇晒其他人的留言已經忍唔住好想回應一下樓主:
我開頭睇個幾幅相睇到劍龍背面, 佢個頭同物的接合位, 一條長方條, 心諗OH 個頭無得轉…算啦造型OK都算了, 之後再落多幾幅…咦?! 點解個頭可以轉0既?! 即時拉返上去幾幅, 睇到劍誌合體時, 真係不禁由心講一句, 下, 可以令個頭轉的關節竟然係呢度?! 設計者真係勁!!

再拉落D睇埋無敵鐵甲人, 好形呀, D動作好正!, 估唔到SD版都可以咁大活動能力….咦咦咦?! 唔對路喎…點解可以咁樣扭腰0既?! 即時誚左句, OMG!! 點解裡面有隻劍龍係度都可以咁扭腰嫁!!真係無得頂!! 我真係配服到五體投地了……如果苯大能夠有呢D心思就好了…..

不枉我下定決心咁早就訂左…真係好想快D到手, 同時亦都更期待超獸, 以及之後更多的超級機械人出現!!

PS.另外想問一下.., 究竟仲有無機會出返GETTER一號機呀? 出個時只係遲左2日出去街, 搞到一路都唔見有得買, 而家出面仲要焗住一SET過15魚以上….無理由又買多隻2同3號嫁嘛….另外會唔會有機會出埋真三一?
終於就黎可以到手了!!!!似乎會係我月中去完旅行返黎就有得玩...

我係日網訂,匯率加運費應該都唔平,但呢個質素絕對比合金暈強!
而且sd先係至愛...除左唔識歌頓無入,其他都已經入晒,佩服LU君既努力同對製作既認真.
希望ES系列長出長有...
支持 es 合金系列~
支持合理價再版~
佢個頭入面, 個關節應該係咁.

睇到呢個POST, 令我都未睇晒其他人的留言已經忍唔住好想回應一下樓主:
我開頭睇個幾幅相睇到劍龍背面, 佢個 ...
kyostanley 發表於 3-11-2011 04:13 PM
回復 102# 馬仔

BANDAI SDX 隻聖機兵如果可以參考咁樣設計個頭o既關節咁就好好多~ :67:
好正呀~~~~~~~~~~~~~~~~~~:71:
大大我等你哩個post等左好耐喇!
頭像被屏蔽
快人一步, 理想達到.....